Segítség

2022.10.31. 14:58

Mosási és tisztálkodási lehetőséget biztosítanak Ságújfaluban a rászorulóknak

Igénybe vehetik a jelenlétház mosókonyháját és mosdóját is a rászoruló emberek Ságújfaluban.

G. E.

Mosási és tisztálkodási lehetőséget is biztosít Ságújfaluban a jelenlétház

Forrás: Nool.hu

Fotó: Pexels

Folyamatosan zajlik a településen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Felzárkózó települések programja, amelyet a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány koordinál. A szervezet a mindennapi problémák megoldásában segíti a nehéz helyzetben lévő helyieket. 

A jelenlétházban mindazok használhatják az alapítvány mosógépét, akiknek odahaza nincs lehetőségük ruháik tisztítására – adta hírül honlapján az alapítvány. Amint arról beszámoltak, a faluban élők előre egyeztetett időpontban vehetik igénybe a mosókonyhát. Az arra rászorulóknak tisztálkodási, zuhanyzási lehetőséget is biztosítanak.

– Fontos célkitűzésünk, hogy közelgő hideg hónapokban is folyamatosan nyitva tartsuk az általunk működtetett ságújfalui és a szalmatercsi jelenlétpontunkat, és állandó foglalkozásaink mellett melegedési lehetőséget biztosítsunk azoknak, akik nem tudják kellő módon felfűteni otthonaikat – hangsúlyozta a szervezet. 

– Dr. Beer Miklós kuratóriumi elnök külön köszönetét fejezi ki adományozóinknak, hogy a saját, drasztikusan megemelkedett rezsiköltségeik ellenére továbbra is támogatják munkánkat – írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában