Tisztelet

2022.10.04. 19:02

Megyeszerte megemlékeznek az aradi vértanúkról

Koszorúzással és műsorral is tisztelegnek szűkebb hazánk települései az aradi vértanúk emléke előtt október 6-án, csütörtökön.

N. O.

Somoskőn, a Váralja Emlékparkban idén is leróhatják tiszteletüket a helyszínre érkezők

Forrás: Archív fotó

Fotó: Hegedűs Márk

A salgótarjáni önkormányzat Somoskőn, a Váralja Emlékparkban tart megemlékezést október 6-án, csütörtökön, 14 órától, ahol Fekete Zsolt polgármester mond beszédet, amelyet kulturális műsor is kísér majd. A rendezvényen fellép Farkas Zoltán színművész, Buzás Lilla népdalénekes, valamint a Salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok Klub Egyesület kamarakórusa is.

Rétságon csütörtökön délelőtt, 10 órától a város művelődési központjában tartják az aradi vértanúk emlékének szentelt tiszteletadást. Beszédet mond Mezőfi Zoltán polgármester, műsort adnak a helyi általános iskola diákjai. 

Pásztón szintén október 6-án, csütörtökön lesz a megemlékezés, 13 órától a polgármesteri hivatal előtti 1848-as emlékműnél, ahol Farkas Attila mond beszédet, valamint a Zsigmond Király Általános Iskola diákjai műsorát tekinthetik meg a helyszínre érkezők. Később, 17 órától Simon M. Veronika grafikus nyitja meg kiállítását a helyi könyvtár galériájában. 

Bátonyterenyén csütörtökön, 10 órakor a régi Gyermekek útján rendezik meg a megemlékező műsort, amelyben közreműködnek a II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola diákjai. Az önkormányzat arra kéri a lakosokat, hogy koszorú helyett mécsessel és egy szál virággal róják le tiszteletüket.

A városok mellett a falvakban is megemlékeznek hazánk hőseiről

Karancslapujtőn az önkormányzat a Karancs Kincse Közhasznú Egyesülettel karöltve tart megemlékezést október 6-án, csütörtökön, 13 órától a parkban elhelyezett kopjafánál.

Bujákon ugyanezen napon, 17 órától lesz megemlékezés, amelynek a Vértanúk tere ad majd otthont. A rendezvényen beszédet mond Radics Sarolta, a helyi roma önkormányzat elnöke, amelyben közreműködik a Piros Rózsa Tánccsoport. Ezt követően, 18 órától a templomban mutatnak be szentmisét a 13 aradi vértanú emlékére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában