Segítség

2022.10.08. 09:14

Megérkezett a kormány jóváhagyása: bővíthetik a balassagyarmati kórház biomassza kazánházát

Bővítheti a balassagyarmati önkormányzat a városi kórház biomassza kazánházát, így biztosítva több közeli intézmény és társasház olcsóbb fűtését.

NOOL

A Kenessey kórház biomassza kazánja alkalmas több épület, az idősek otthona mellett még több száz lakás ellátásra is

Forrás: Facebook/Csach Gábor

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere péntek este jelentette be Facebook-oldalán, hogy megkapta dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár levelét, amelyben támogatásáról biztosította az önkormányzatot a kórházi biomassza kazánház bővítéséről a kórház környéki intézmények és társasházak olcsó alternatív fűtése érdekében. 

Mint arról korábban portálunk már beszámolt: a városi kórházban 2008 decemberétől működik a biomassza fűtőmű. Azóta próbálta az önkormányzat a vállalkozóval elérni, hogy legalább a környékbeli intézményeket és a közelben található lakótelepeket megpróbálják átállítani erre a fűtési módra. Azonban korábban sem a gazdasági, sem az energiahelyzet, sem a fenntartói, illetve a közös képviselői szándékok nem tették ezt lehetővé. A minisztériumokkal annak érdekében kezdődött egyeztetés, hogy a távfűtési rendszer bővíthető legyen az egész északi városrészben:

Nemrégiben arról is írtunk, hogy hosszú hetek után megoldódni látszik Balassagyarmat önkormányzati fenntartású intézményeinek gázbeszerzése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában