Mesterségek, közösségépítés

2022.10.13. 07:10

Foglalkozások által elevenednek fel az elfeledett tevékenységek Bátonyterenyén

A Nemzeti Művelődési Intézet a Népművészeti Egyesületek Szövetségével karöltve tavaly indította útjára A szakkör elnevezésű országos kezdeményezést.

G. E.

A makramézást is kipróbálhatják a résztvevők

Forrás: Facebook/Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft.

A különféle népi tevékenységek köré szerveződő foglalkozásokkal a régi mesterségek felelevenítésén túl a helyi közösségek formálását is célul tűzték ki. A programnak nagy sikere volt, ahhoz szűkebb hazánkból mintegy hatvan település csatlakozott. A szakkör idén ősszel kibővült tevékenységi körrel folytatódik, amiben ebben az évben a Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. is részt vesz. 

 – Két tevékenységet kínáltunk a jelentkezőknek: a kisterenyei településrészen a papírfonás rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket Mészárosné Palchuber Zsuzsanna, míg az Adyban Nagyné Vas Mária vezetésével a makramézást próbálhatják ki a foglalkozások résztvevői – tájékoztatott Maruzs-Molnár Ágnes, a közművelődési kft. ügyvezetője, hozzátéve: – A program már elkezdődött, az ötfős csoportok kéthetente találkoznak. Húsz alkalom után pedig egy kiállításon mutatják majd be az általuk készített használati- és dísztárgyakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában