Otthon

2022.10.28. 17:22

Beteltek a hollókői szálláshelyek a hosszú hétvégére

Sokan kelnek útra a közelgő hosszú hétvégén. A pihenni vágyók körében az egyik legnépszerűbb úti cél szűkebb hazánkban Hollókő. A településen elérhető szálláshelyek pedig ennek megfelelően már meg is teltek.

L.J.

Idén is sokan lesznek a településen

Forrás: Nool

Szabó Csaba, a település polgármestere érdeklődésünkre elmondta, hogy a községben minden hosszú hétvége kiemelkedő. A korábbi tapasztalat azt mutatja, hogy ezen időszakokban többen látogatnak el a településre. Mint mondta, a faluban található vendégházakat már korábban lefoglalták az érdeklődők, így nem maradt üres hely a mostani hétvégére. Emellett a következő napokban a különböző létesítmények is nyitva lesznek és várják majd a látogatókat. A polgármester bízik benne, hogy idén is sok turista látogat majd el a községbe. 

Előre gondolkodtak

Nem csak a vendégházak foglaltak a községben, hanem szűkebb hazánk egyetlen négycsillagos szállodájában is telt ház lesz a hosszú hétvégén. Amberg Dóra, a Castellum Hotel Hollókő szállodaigazgatója arról tájékoztatott, hogy a járvány óta sok a „last minute” foglalás, de azért jó néhányan már előre gondoskodtak szállásukról a hosszú hétvégére.

– A korábbi évekhez hasonlóan, az őszi szünet környékén általában gyermekes családok érkeznek hozzánk, ez most sincs másként – mondta Amberg Dóra.

Külön programmal is készültek

Hozzátette: a hosszú hétvégére egy halloween-i programsorozatot is hirdettek, ami nagy érdeklődést váltott ki. A vendégeknek többek között sminkes és fodrász szolgáltatásokkal, valamint a gyermekeknek arcfestéssel és tökfaragással kedveskednek. Két óvónő segítségével egész napos animációs foglalkozásokat is tartanak majd a gyerekeknek, továbbá minden este élőzenés előadás lesz az étteremben, valamint a vacsorát követően a bárban. Emellett egy vezetett rémisztő séta is várja a vendégeket az Ófaluban.

A szállodaigazgató kitért arra is, hogy a pandémia előtti látogatottság mára visszaállt a szállodában. Ennek köszönhetően már az év hátralévő részére is számos foglalással rendelkeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában