Figyelemfelhívás

2022.10.30. 11:00

A temető rendjének megóvására kéri a látogatókat a vanyarci önkormányzat

V. E.

A település temetőjének nyitvatartásával, illetve a sírkertet érintő szabályokkal kapcsolatban osztott meg egy tájékoztatót közösségi oldalán a vanyarci önkormányzat.

Mint a posztban olvasható, a polgármesteri hivatal dolgozói idén is mindent megtettek azért, hogy a temetők takarítása, rendbetétele megtörténjen, emiatt arra kérik a sírkertet látogatókat, hogy segítsenek a tisztaság megőrzésében.

– Az egyházunk által pályázott, és megnyert konténereket kihelyeztük, minden hulladék el fog férni bennük. Csak arra kell ügyelni, hogy mindenki ezekben helyezze el az elszáradt koszorúkat és egyéb szemetet. Kérjük továbbá, hogy a kihelyezett locsolókannákat a használat után tegyék vissza az eredeti helyükre, hogy mindenki megtalálja, és használni tudja őket – közölte az önkormányzat közösségi oldalán.

Szabó Sándor polgármester felhívásában emellett az is olvasható, hogy a temető kapui a szokásokhoz híven minden időben nyitva lesznek. A látogatók számának november 1-jei emelkedése miatt azonban bejáratokat a gépkocsiforgalom korlátozása céljából Mindenszentek napján délben bezárják, mert így biztosítható a zavartalan megemlékezés mindenki számára. Ugyanakkor gyalogosan bárki bemehet a temetőbe délután is. Szintén kedden, 15 óra 30 perckor temetői istentiszteletet tart Szabó András esperes a Veres Pálné síremlék mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában