Verseny

2022.10.10. 19:00

Katonás feladatokat teljesítettek a balassagyarmati diákok

Gőzerővel készültek az elmúlt hetekben az Országos Haditorna Verseny megyei döntőjére szűkebb hazánk középiskolái, így például a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSzC) Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola is.

V. E.

Összesen tizenkettő csapat vett részt a háziversenyen

Forrás: Facebook | NMSZC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola

Az intézmény a közelmúltban osztotta meg közösségi oldalán, hogy egy iskolai háziverseny keretében választották ki a megyei megmérettetésen induló csapatokat.

Zérczi Miklós, az NMSzC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola igazgatója elmondta, hogy kifejezetten nagy érdeklődés övezte a háziversenyt, főként a rendészet és közszolgálat ágazat alá tartozó szakmákat tanuló diákjaiknak köszönhetően. Arra is rámutatott, hogy a fiataloknak olyan feladatokat kellett teljesíteniük az iskolai megmérettetés során, amelyekkel várhatóan a megyei döntőn is szembe kell majd nézniük. Zérczi Miklós hozzátette: intézményüket több csapat is képviselni fogja a keddi próbatételen.

A technikum és szakképző iskola közösségi oldalán megosztott bejegyzés szerint összesen tizenkettő csapat vett részt a háziversenyen. A mikszáthos rendész és kadét tanulók mellett a Szent-Györgyi Albert Technikum diákjai is képviseltették magukat a négytagú csapatok között. A próbatételek között szerepelt a mátrix-labirintus futás, az elsősegélynyújtás, a céllövészet lézerpuskával, légfegyverrel, valamint lézerpisztollyal. Emellett a fiatalok íjászatban, akadályfutásban, gumi kézigránát hajításban, távbecslésben, fegyveres váltófutásban, honvédelmi totóban, valamint gépkarabély szét-összeszerelésben is összemérhették rátermettségüket. A posztból – a verseny eredményei mellett – továbbá az is kiderült, hogy különdíjban részesültek a lézerpuska és a légpuska lövészetben, illetve az íjászatban legjobban teljesítő tanulók.

Az esemény lebonyolításában az MH. 2 vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj és a Nógrád megyei Polgárőr Szövetség mellett segítséget nyújtottak a Szent-Györgyi Albert Technikum tanárai, illetve a Badisz VSE tagjai is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában