Megmérettek

2022.10.18. 16:38

Futottak az iskolások: már a nyolcvanas évek óta hagyománya van a versenynek (galéria)

Idén is megtartották a Fut a Suli című rendezvényt a Zsigmond Király Általános Iskolában – közölte az intézmény közösségi oldalán.

Nagy Orsolya

A legjobbak ajándékokkal is gazdagodtak

Forrás: Facebook/Zsigmond Király Általános Iskola

Mint bejegyzésükben írták: már a nyolcvanas évektől hagyomány, hogy minden ősszel megrendezik ezt az eseményt. Idén a kezdeményezéshez csatlakozott a helyi önkormányzat, valamint több kiegészítő program is volt.

– Az első megmérettetés az óvodások 200 méteres versenye volt. A nagy létszámra való tekintettel a fiúk és a lányok futama külön zajlott. Az alsó tagozatos tanulók és az óvatosabb szülők 1000 méteres távon futottak, míg a felső tagozatosok és a felnőtt korosztály egy 3000 méteres útszakaszt teljesített. Az egyéni versengések mellett a rendezők meghirdették a legnépesebb osztály díját is, amelynek díjazottja az alsó tagozaton a 3. b osztály, a felső tagozaton az 5. a osztály lett – ismertették.

Ugyancsak hagyomány a futóversenyen, hogy a résztvevők között sporteszközöket, fődíjként pedig egy kerékpárt sorsolnak ki a rendezők. A díjakat Farkas Attila polgármester, Szántó Marianna intézményvezető és Csetneki Ágota intézményvezető-helyettes adta át.

Közlekedési tanácsokat adtak a látogatóknak

A Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai az iskolai sportrendezvényen hasznos vagyonvédelmi és őszi közlekedési tanácsokat adtak az érdeklődőknek. Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: a pásztói iskolában a sportolni vágyó gyermekek és szüleik kipróbálhatták a motorszimulátort, valamint a KRESZ kocka kirakót, emellett a rendőröktől vagyonvédelmi, valamint az őszi közlekedéssel kapcsolatos hasznos ismereteket is szerezhettek. 

A rendőrök is színes játékokkal, tanácsadásokkal készültek a rendezvényre
Forrás: Police.hu

Hozzátette: a látogatókkal azoknak a láthatósági eszközöknek a szabályszerű használatát is megismertették, amelyeket a gyalogos, vagy a kerékpáros közlekedésük során is használhatnak a balesetek elkerülése végett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában