Látogatás

2022.10.17. 10:20

Brüsszelben és Strasbourgban bővítette szakmai tapasztalatait a nógrádi irodavezető

Többnapos tanulmányúton vett részt Brüsszelben és Strasbourgban a Europe Direct Nógrád Információs Iroda vezetője, Fenyvesiné Mester Erika. Az előadásokon egyebek mellett szó esett a környezetvédelemről, valamint a 2024-es Európai Parlamenti választásokról is.

G. P.

A magyar delegáció EDIC csoportja az Európa Tanács épületénél

Forrás: Beküldött fotó

Fenyvesiné Mester Erika portálunknak beszámolt a legfontosabb történésekről és a tanulmányúton szerzett élményeiről.

– Nagyon értékes előadásokat hallhattunk, amik egyfajta képet mutattak a jövőbeni EU-s tervekről. Betekintést nyerhettünk a mezőgazdaság és környezetvédelem aktuális helyzetébe, átbeszéltük a bővítéspolitika irányelveit, valamint tapasztalatokat cseréltünk  az EU az én iskolámban című kampány programjairól. Strasbourgba találkozhattunk Deutsch Tamással, az Európai Parlament (EP) képviselőjével, aki beszédében kitért az európai zöld megállapodásra, a digitalizációra és a 2024-es EP-választásokra is. Látogatásunk fontos momentuma volt, hogy a földrész 46, köztük az unió 27 tagállamának valamennyi tagja aláírta az emberi jogi egyezményt. Ennek célja az emberi jogok, a demokrácia és a jogállamiság megvédése – mondta az irodavezető. 

– Persze akadt egy kis szabadidőnk is, így volt lehetőségünk hajózni, megcsodálhattuk Petite-France gyönyörű negyedét, a fedett hidakat. Ezek mellett megnéztük a város gótikus ékkövét és a székesegyházat is . Összességében úgy gondolom, hogy kitűnő szakmai előadásokat hallottunk, megvitattuk az aktuális uniós történéseket, fejleményeket. Sok hasznos irányelvet kaptunk, melyek szuper útmutatók a jövőbeli sikeres működésünkhöz – tette hozzá Fenyvesiné Mester Erika. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában