Emlékezés

2022.10.16. 13:55

Emléktáblát avattak Túrmezei Erzsébet tiszteletére Balassagyarmaton

A hívők közösségének a jelenlétében, vasárnap délelőtt ünnepélyes keretek között avatták fel Túrmezei Ezsébet evangélikus diakonissza költőnő emléktábláját a nevét viselő szeretetszolgálat épületének a falán.

H. H.

Gregersen-Labossa György lelkész megáldja az emléktáblát

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Henrik

Az eseményt megelőzően, az istentiszteleten elhangzott az irodalmár verse, valamint ismertették rövid életrajzát, illetve zenei műsor is színesítette a vallásos rendezvényt. Ezután a házigazdák és a hívők átsétáltak a szomszédos Deák Ferenc utcába, ahol a szeretetszolgálat házában Túrmezei Erzsébet 1951 és 1975 között élt és dolgozott, itt ma közel húsz idős embert ápolnak a szakemberek.

Az avatáson Gregersen-Labossa György lelkész, az országos Diakóniai Bizottság elnöke röviden kifejtette, az evangélikus egyház a 110 évvel ezelőtt született költőnő tiszteletére emlékévet hirdetett. Ennek során felkeresik azokat az állomásokat, ahol munkássága idején Túrmezei Erzsébet tevékenykedett, így jutottak el a szülőhely, Tamási, illetve Csömör, mellett Balassagyarmatra, míg a záró rendezvény november végén a fővárosban, a Hűvösvölgyben lesz.

Az emléktáblánál a tisztelgők nevében többek között koszorút helyezett el a Túrmezei Erzsébet Evangélikus Szeretetszolgálat jelenlegi vezetője, Ács Andrea is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában