Állásbörze

2022.10.12. 17:06

Állásokat és képzéseket is kínáltak a bátonyterenyei börzén

Bátonyterenyén folytatódott szerdán a Nógrád Megyei Kormányhivatal által szervezett állásbörzék sora, amire közel ezer érdeklődőt vártak, szinte ugyanennyi nyitott álláshellyel. A délelőtt folyamán a térségben tevékenykedő cégek, a rendőrség és a honvédség is munkalehetőséget kínáltak, a helyszínre látogatók ugyanakkor a munkerőpiaci képzéseket is megismerhették.

Gulyás Edina

Közel ezer betöltetlen munkahely közül válogathattak az érdeklődők

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Októberben és novemberben szűkebb hazánk valamennyi járásában ingyenes állásbörzét szervez a Nógrád Megyei Kormányhivatal, ami mindenki előtt nyitva áll. Salgótarjánt követően ma délelőtt Bátonyterenyén, az Ady Endre Művelődési Központban várták az álláskeresőket és a munkaerőpiaci képzések iránt érdeklődőket.

– A rendezvényen résztvevő munkáltatók szakképzett és szakképzettséggel nem rendelkezők számára egyaránt kínáltak állást, de a megváltozott munkaképességűek, illetve a nyugdíjasok is találhattak munkát, valamint részmunkaidős ajánlatok is szerepeltek a betölthető pozíciók között – tájékoztatott a kormányhivatal. 

Az Ady Endre Művelődési Központban a helyi cégek is felsorakoztak, ilyen volt mások mellett a Besser Hungária Kft., de a térségben működő nagyobb vállalkozások, egyebek mellett a mátranováki Alstom Zrt. is jelen volt. A kiállítók mintegy ezer nyitott álláshellyel várták az érdeklődőket: a Magyar Honvédség és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közel 500 embernek tudott állást biztosítani. A rendezvényen megjelenő munkaerő-kölcsönző cégek 400 megyei és szűkebb hazánkon kívüli munkalehetőséget kínáltak. A Nógrád megyei foglalkoztatók pedig közel 100 személy jelentkezését várták.

Mindezek mellett az érdeklődők megismerhették a különféle szolgáltatásokat, a támogatási lehetőségeket, a szervezők pedig segítséget nyújtottak a jelentkezések leadásában. Az eseményre meghívást kaptak az ingyenes szakképzéseket biztosító megyei szervezetek is, így az érdeklődők egyebek mellett a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum és a Katedra Nyelviskola képzési ajánlataival is megismerkedhettek.

– A salgótarjáni állásbörzén voltak olyan érdeklődők, akik beiratkoztak nyelvtanfolyamra. Bátonyterenyén kevesebben éltek a lehetőséggel. Az angol és a német mellett magyar nyelv oktatását is vállaljuk, ez elsősorban azoknak a cégeknek jelenthet segítséget, akik külföldi munkavállalókat foglalkoztatnak – ismertette Hakkel-Sebján Beáta, a Katedra Nyelviskola munkatársa. – Mindezeken túl képzésekre, vagy akár irodának is használható termeket is lehet bérelni az iskola épületében.

A kisterenyei településrészen élő Gergő elmondta, hogy kísérőként érkezett a rendezvényre, mivel neki van munkája. Azonban ha talált volna jobb ajánlatot, elgondolkodik a váltáson. Azonban erre nem került sor, mivel a munkák jelentős részét távolabb kínálták, a sok utazást viszont nem vállalta volna. 

– Bíztam abban, hogy találok számomra megfelelő állást a börzén, sajnos nem így lett. Ennek ellenére több munkáltatóval is felvettem a kapcsolatot, akik értesítenek majd, ha lesz megfelelő ajánlatuk – fejtette ki egy huszonéves álláskereső hölgy, aki azt is hozzáfűzte: – Elsősorban irodai munka érdekelne, ugyanis abban van tapasztalatom, de más területen is kipróbálnám magam. A lehetőségek között van a nyelvtanulás is, azonban ingyenes képzések nem indulnak. Később külföldön is szívesen elhelyezkednék. Sajnos nagy hátránnyal indulok a munkaerőpiacon, ugyanis nincs koronavírus elleni védőoltásom. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában