Fejlesztés

2022.09.21. 15:47

Tízmilliárd forintos szennyvízberuházás fejeződött be, Nógrád megye is érintett

Több mint tízmilliárd forintos szennyvízberuházás fejeződött be Észak-Magyarország 17 településén Nógrád, Heves és Pest megyében európai uniós támogatással - tájékoztatta a konzorciumot vezető Nemzeti Fejlesztési Programiroda (NFP) Nonprofit Kft. az MTI-t szerdán.

Nool

Tízmilliárdos beruházás fejeződött be Észak-Magyarországon, több nógrádi település is érintett

Forrás: Nool

Fotó: Illusztráció: Pexels

A Széchenyi 2020 program keretében Bátonyterenye, Salgótarján és Fót önkormányzata, a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt., valamint 12 község 9,276 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a projektre. A beruházás összesen 10,491 milliárd forintból valósult meg, amelynek 88,4 százalékát az Európai Unió, fennmaradó részét pedig a központi költségvetés finanszírozta.

Bátonyterenye teljes belterületén kiépült a közműves szennyvízcsatorna hálózat, elvégezték a szükséges rekonstrukciót is, és 199 házat kötöttek be a szennyvízhálózatba. Salgótarjánban bővítették a csatornahálózatot, és újabb 364, ivóvízhálózattal már ellátott ingatlant kötöttek a rendszerbe. Négy közterületi szennyvízátemelő készült Rónafalu, Rónabánya és Kotyháza településrészeken, az új vezetékkekkel Salgóbányát, valamint a mikóvölgyi és az újaknai részeket is bekapcsolták a megyeszékhely szennyvízelvezető hálózatába.

Öt faluban, Csécsén, Ecsegen, Jobbágyiban, Szarvasgedén és Szurdokpüspökiben több mint 3000 ingatlanbekötés valósult meg, Jobbágyiban új szennyvíztisztító telep is épült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában