Fejlesztés

2022.09.21. 15:47

Tízmilliárd forintos szennyvízberuházás fejeződött be, Nógrád megye is érintett

Több mint tízmilliárd forintos szennyvízberuházás fejeződött be Észak-Magyarország 17 településén Nógrád, Heves és Pest megyében európai uniós támogatással - tájékoztatta a konzorciumot vezető Nemzeti Fejlesztési Programiroda (NFP) Nonprofit Kft. az MTI-t szerdán.

Nool

Tízmilliárdos beruházás fejeződött be Észak-Magyarországon, több nógrádi település is érintett

Forrás: Nool

Fotós: Illusztráció: Pexels

A Széchenyi 2020 program keretében Bátonyterenye, Salgótarján és Fót önkormányzata, a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt., valamint 12 község 9,276 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a projektre. A beruházás összesen 10,491 milliárd forintból valósult meg, amelynek 88,4 százalékát az Európai Unió, fennmaradó részét pedig a központi költségvetés finanszírozta.

Bátonyterenye teljes belterületén kiépült a közműves szennyvízcsatorna hálózat, elvégezték a szükséges rekonstrukciót is, és 199 házat kötöttek be a szennyvízhálózatba. Salgótarjánban bővítették a csatornahálózatot, és újabb 364, ivóvízhálózattal már ellátott ingatlant kötöttek a rendszerbe. Négy közterületi szennyvízátemelő készült Rónafalu, Rónabánya és Kotyháza településrészeken, az új vezetékkekkel Salgóbányát, valamint a mikóvölgyi és az újaknai részeket is bekapcsolták a megyeszékhely szennyvízelvezető hálózatába.

Öt faluban, Csécsén, Ecsegen, Jobbágyiban, Szarvasgedén és Szurdokpüspökiben több mint 3000 ingatlanbekötés valósult meg, Jobbágyiban új szennyvíztisztító telep is épült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában