Csapadékhiány

2022.09.22. 18:23

Még mindig érvényben van a vízkorlátozás Pásztó térségében

Kevés a víz a hasznosi tározóban, hiába hullott bőséges eső az elmúlt időszakban, ez még nem volt elég a feltöltéséhez. Az alacsony vízállás miatt a halak etetése is tilos.

Nagy Orsolya

Még mindig él nyáron elrendelt vízkorlátozás Pásztó térségében. Az elmúlt időszak csapadéka nem töltötte fel Hasznoson a víztározót

Forrás: Nool

Fotó: Faragó Zoltán archív

Mint arról korábban beszámoltunk, első fokozatú vízkorlátozást rendelt el az Észak-magyarországi Regionális Vízművek (ÉRV) Zrt. a hasznosi ellátási körzet érintett területein még a nyár folyamán. A döntést az extrém csapadékhiány és a nyári hőség miatt jelentős fogyasztásnövekedés miatt hozták meg.

Utánajártunk, hogy az ősz és a csapadékosabb időjárás beköszöntével még mindig érvényben van-e a rendelet.

Az ÉRV Zrt. arról tájékoztatta portálunkat, hogy a vízhiány továbbra is tart, így még mindig fennáll a korlátozás az érintett területeken. A társaság szakemberei ugyanakkor mindent megtesznek azért, hogy a lakosság a lehető legkisebb mértékű kellemetlenséget szenvedje el.

A Pásztóhoz tartozó Hasznosi-víztározó szintje pedig még mindig nagyon alacsony, jelenleg 576 centiméter. A tározóban a nyáron hozott szabályozás szerint az alacsony vízállás miatt tilos a halak etetése is.

Azt is megtudtuk továbbá, hogy Pásztó és környéke a vizet most a hasznosi és a mihálygergei  vízműből, valamint a pásztói és a szurdokpüspöki kutakból kapja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában