Kutatók

2022.09.27. 10:17

Különleges programokkal kutatják át az éjszakát Salgótarjánban

Az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely sokszínű programsorozattal csatlakozik a Kutatók Éjszakájához szeptember 30-án, pénteken.

P. K.

A salgótarjáni képzési központ évről évre csatlakozik a Kutatók Éjszakájához

Forrás: Archív Nool

Fotó: H. M.

Székyné dr. Sztrémi Melinda igazgató portálunknak elmondta: a kutatóhely telephelyén – Rákóczi út 180. (az OMV benzinkút mellett) – az érdeklődők megannyi érdekességbe bepillanthatnak. 

A fiataloknak 14 órától a gépjárműgyártás múltjáról, jelenéről és jövőjéről Szorcsik Tamás, a Trigon Electronica Kft. gépészeti fejlesztés vezetője  laborlátogatással egybekötött előadást és bemutatót tart a társaság kutatásairól és fejlesztéseiről. Ezt követően a Völgyváros csapata a tűzijátékok elektronikájáról, egy saját fejlesztésű WiFi-s tűzijátékindító történetéről, valamint a Karancs Szálló 2019-es megvilágításának kulisszatitkairól is beszélnek hallgatóságuknak. A Keleti Károly Gazdasági Kar szakembereinek a közreműködésével 16 órától előtérbe kerül a tudatosság, a pozitív életérzés, a boldogságtudat építési lehetőségei egyéni és közösségi szinten, majd 18 órától a Beconomist online pénzügyi oktató platformot ismertetik meg a jelenlévőkkel online közvetítéssel a Keleti Károly Gazdasági Karról. 

–  Az érdeklődőknek 14-től 19 óráig folyamatosan lehetőséget biztosítunk VR szemüveg bemutatóra, melyen Molnár Szilárd műszaki menedzser hallgató virtuális utazásra csábítja a jelentkezőket. Szabó Krisztián Márk mérnökinformatikus hallgató a rendezvény ideje alatt a 3D nyomtatás lehetőségeit villantja fel, s ezzel lehetőséget adunk saját kulcstartó tervezésére és nyomtatására is – részletezte az igazgató. 

Emellett villanypókokat és színváltós hangulatlámpákat is barkácsolhatnak a vállalkozó kedvűek zseníliaszálból, elemből, LED-ekből, mely alkotások haza is vihetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában