Gasztro

2022.09.04. 14:36

Különféle ízesítésű lecsókülönlegességek rotyogtak a szécsénkei kondérokban

Már kora délutántól bőven rotyogtak az ízletes alapanyagok a szombati Lecsófesztivál gőzölgő kondérjaiban a Técsői Móricz Kálmán Művelődési Ház udvarán.

H. H.

Képünk illusztráció!

Forrás: Nool

Fotó: Pixabay

 Tíz főzőcsapat igyekezett megnyerni a Bíró Anna vezette bíráló bizottság kegyességét, hogy végül éppen rájuk essen a szigorú zsűri választása.

A megnyitón előbb Hevér Boglárka, a délnyugat-nógrádi kisközség polgármestere mondott néhány gondolatot arról, mekkora öröm számukra, hogy két év elteltével ismét megrendezhették a messzi tájakon is népszerű gasztronómiai fesztiváljukat, majd név szerint köszönetet mondott mindazoknak, akik tevékenyen dolgoztak a szervezésben és a lebonyolításban. 

A finom lecsó alapja a gondosan előkészített alapanyag
Fotós: Hegedűs Henrik / Forrás: Nool

Balla Mihály országgyűlési képviselő a saját gyomrát is belekeverte a mondandójába, utalva arra, hogy ő jobban szereti a kolbásszal teli lecsót, mint a hús nélkülit. Hulitka Róbert plébános pedig egy humoros történettel okozott derültséget a hallgatóságban, ami a sivatagban kóborló keresztény vándorokról és a rájuk váró éhes, ám áhítatos oroszlánról szól.

Ezután pedig kezdetét vette a szórakoztató kísérő műsor. Az első fellépő, Dancs Annamari operettművész még a bográcsok közé is bemerészkedett, ahol elénekelte az alkalmi szakácsoknak és a kuktáknak a Hajmási Pétert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában