Gondoskodás

2022.09.10. 07:38

Évek óta időseket és betegeket ápol a szécsényi fodrász

Pék Panna négy évtizeden át dolgozott fodrászként. Egy ideig Győrben is élt, de végül visszatért szülővárosába, és egy új szakmában is kipróbálta magát.

Sz. F.

Pék Anna demenciás emberekkel is foglalkozik

Forrás: Beküldött

– Évtizedeken át emberekkel foglalkoztam, a fiataloktól az idősekig, hiszen a fodrászszalonban minden korosztály megfordult. 2016-ban aztán úgy döntöttem, hogy elvégzem a szociális gondozó és ápoló szakmai képzést, majd hazatérve szülővárosomba, Szécsénybe, ezen a területen fogok dolgozni – mondta Pék Panna, aki ezután három éven keresztül a humán szolgáltatásnál tevékenykedett, majd nyugállományba vonult. Viszont aktívnak érezte magát, hiányzott neki a mindennapi munka. 

Most egy vállalkozás keretében idősebbekkel foglalkozik, akiknek az otthonában segít a mindennapi munkában, a bevásárlástól kezdve a környezet rendbetételéig, az orvoshoz való eljutásig, illetve minden egyéb feladatban. Demenciás emberekkel is foglalkozik, kiemelten memória és logikai játékokat, fejlesztőprogramokat állít össze részükre. Igyekszik személyre szabott ápolási programokat tervezni. 

– Szeretem az idős embereket, mindig is tiszteltem őket. Kicsit mosolygok belülről, amikor az első találkozáskor meglepődnek, hogy fodrász létemre most idős emberekkel törődök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában