Ellenőrzés

2022.09.28. 06:50

Fokozottan ellenőriztek a zsaruk: levadászták a szabályszegő nógrádi sofőröket

A közelmúltban számos alkalommal tartott a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság helyszíni ellenőrzéseket a szabálytalan közlekedés visszaszorítása érdekében.

Gubányi Patrik

Megyeszerte vadásztak a szabálytalankodó sofőrökre

Forrás: NMRFK

Fokozott ellenőrzések sora követi egymást szűkebb hazánk útjain, amelyek célja, hogy az egyenruhások kiszúrják a szabálytalanul közlekedő sofőröket, és visszaszorítsák az ebből adódó balesetek számát. 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a rendőrök augusztus végén Salgótarjánban vadásztak az ittas járművezetőkre

– Az ellenőrzésen a járőrök 102 sofőrt szondáztattak meg, amely mindegyik esetben negatív eredménnyel zárult. Két esetben biztonsági öv elmulasztása miatt közigazgatási bírságot szabtak ki, egy esetben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, valamint négy kisebb súlyú szabálysértés észlelése miatt helyszíni bírságot szabtak ki – írták. 

ellenőrzés, zsaruk, szabálytalan, sofőr
Több szabálytalankodót is kiszűrtek a nógrádi rendőrök
Forrás: NMRFK

Tájékoztattak, hogy szintén az ittas sofőröket megcélozva tartottak szemlét szeptember 9-én Szécsényben is, ahol 58 gépjárművezetőt szondáztattak meg, ebből egy esetben mutatott a készülék pozitív jelzést. Az autó vezetője ellen büntetőfeljelentést tettek. Emellett további két közigazgatási- és négy helyszíni bírságot szabtak ki, egy esetben pedig szabálysértési eljárást indítottak.

– Salgótarjánban szeptember 16-án összevont közlekedésrendészeti akciót bonyolítottak le, ahol kiemelt figyelmet fordítottak a fő baleseti okok között szereplő előzési, kanyarodási és az elsőbbségi szabályok betartására, valamint a biztonsági eszközök megfelelő használatára. A járőrök 141 gépjárművezetővel szemben alkalmaztak légalkoholmérő készüléket, amely senkinél nem mutatott pozitív értéket. A rendőrök egyéb szabályszegések elkövetése miatt hat esetben szabtak ki helyszíni bírságot – emelte ki a megyei rendőr-főkapitányság.

Bátonyterenyén drónnal figyelték az elsőbbségadás szabályait nem követő autósokat a múlt héten, a 21-es főúton. Az akcióban 14 szabályszegő sofőrrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla figyelmen kívül hagyása miatt.

 A héten Vigyázz Vasút! néven indított a magyar rendőrség az egységes nemzetközi művelet keretében ellenőrzést. A Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság célja, hogy a mozgó vonatokra történő fel- és leszállást, illetve a vasúti közlekedést veszélyeztető cselekményeket megszüntessék. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában