Korszerűsítés

2022.09.03. 18:44

Elhárult az összes akadály: hamarosan elkezdődhetnek a csatornázási munkálatok Vanyarcon

Elhárult minden akadály a csatornázási munkálatok megkezdése elől – közölte Szabó Sándor polgármester a település közösségi oldalán.

N. O.

Teljesen megújulhat az adott területeken a csatornahálózat (borítóképünk illusztráció!)

Forrás: Délmagyarország

Fotó: Karnok Csaba

Mint arról beszámolt: most már a vízjogi engedélyek is rendelkezésre állnak. A napokban a szakemberek megkezdték a munkaterületek előkészítését és a telephelyük kialakítását, amely a Takarékbank melletti terület lesz. Ott fogják tárolni a gépeket.

– Jelenleg a terület kőszórását és a tereprendezését végzik. Legkésőbb szeptember 5-én, hétfőn a Sziráki útba torkoló mellékutcák lakóit felkeresik a kivitelező munkatársai, és személyesen egyeztetnek velük arról, hogy hová szeretnék, valamint hová lehetséges a beállások megépítése – közölte Szabó Sándor.

Hozzátette: arra kérik az ott élőket, hogy a munkálatok időtartama alatt a gépjárműveik közterületen történő parkoltatását ideiglenesen más módon oldják meg. Egyrészt azért, hogy elkerülhetőek legyenek az esetleges sérülések, másfelől pedig, hogy akadálytalanul végezhessék a munkát. Mint írta: ezt követően pedig folyamatosan tájékoztatja majd az önkormányzat a lakosokat, hogy a kivitelező mely településrészek felé halad.

Szabó Sándor arra is kitért, hogy azon területek tulajdonviszonyainak rendezése is folyamatban van, amelyek a kivitelezés során érintettek, de még nem kerültek önkormányzati kézbe. A jogi szakemberek hamarosan keresni fogják a tulajdonosokat. A polgármester a lakosság segítő közreműködését és megértését kéri.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában