Közlekedés

2022.09.21. 20:37

Centiken múlt a frontális ütközés Salgótarjánban - újabb türelmetlen autósról készült videó

Újabb döbbenetes videó jutott el portálunkhoz.

Nool

Centiken múlt a frontális baleset

Forrás: Beküldött

Salgótarjánban, a Bajcsy-Zsilinszky úton 50-el lehet haladni, azonban erre nem mindenki hajlandó. Ez jól látszik olvasónk, Verbói Patrik felvételén is, akinek a fedélzeti kamerája rögzítette a türelmetlen autós esetét. A frontális baleset csupán centiken múlt.  

A videón látható, ahogy a szürke autó sofőrje éppen csak be tudta fejezni az előzést és elkerülni a frontális ütközést. 

Verbói Patrik salgótarjáni autósoktató szerint az eset azért is volt balesetveszélyes, mert ha a másik két fél nem figyeli a tükröket, valamint nem reagál rá kellő időben, akkor akár frontális ütközés is bekövetkezhetett volna.

– A videóban is látszódik, hogy a fehér autósnak teljesen le kellett húzódnia meg nekünk is az út szélére, hogy átférjen a szürke autós. Ez egy rosszul megválasztott előzés volt, ugyanis a szabálytalankodó egy hosszú sort – négy-öt autót –, előzött egyszerre. Arról nem is beszélve, hogy ezzel a manőverrel a sebességhatárt is túllépte – kommentálta az esetet Verbói Patrik. 

A salgótarjáni autósoktató szerint mostanában megszaporodtak a szabálytalanságok az utakon. Találkozott már olyan záróvonalas előzéssel Szalmatercsnél, hogy akár háromszor is ütközhettek volna frontálisan, de iskoláknál és gyalogosátkelőhelyeknél is gyakran előfordulnak az ilyen esetek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában