Közlekedés

2022.08.31. 14:24

Kezdődik az iskola, visszatér a reggeli és délutáni csúcsforgalom Nógrád megyében

Az iskola kezdetével a nyáron megszokotthoz képest érdemes hosszabb menetidővel számolnia a közlekedőknek, különösen a reggeli és a délutáni órákban – olvasható a Magyar Közút Nonprofit Kft. közleményében.

Gubányi Patrik

A gyalogosátkelőknél is fokozott óvatosság szükséges

Forrás: Nool.hu archívum

Fotó: Hegedűs Márk

Szeptember 1-jén kezdetét veszi az újabb iskolai tanév, ezzel párhuzamosan pedig forgalomnövekedésre is számíthatnak a közlekedők Nógrád megyében. A Magyar Közút épp ezért arra figyelmeztet: időben induljunk útnak és a balesetek elkerülése érdekében az egyébként megszokottól még figyelmesebben vezessünk.

A társaság szakemberei azt javasolják, hogy utazás előtt tájékozódjunk az aktuális forgalmi helyzetről az utinform.hu weboldalon, illetve érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk az autósoknak a megfelelő útvonaluk megtervezéséhez. Kiemelték: az utakon ismét több gyerek lesz majd, ezért a balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelemmel szükséges közlekedni a megye oktatási intézményeinek környékén is. A szülőknek pedig érdemes a gyerekeket is felkészíteni a helyes közlekedési magatartásra és a KRESZ alapvető szabályaira.

A közútkezelő arra is kéri az autósokat, hogy a hamarosan beköszöntő őszi időjárás miatt megfelelően felkészített, kivilágított járművekkel, az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek. A telítettebb sávokon fontos, hogy tartsanak megfelelő követési távolságot, alakítsanak ki biztonsági folyosót a többsávos utakon a mentőknek, tűzoltóknak, rendőröknek, közútkezelőknek és minden esetben csak a vezetésre, a forgalomra koncentráljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában