Bejelentés

2022.08.04. 19:31

Döbbenetes, ami kiderült: bosszúból hívta szomszédjára a nógrádi állatvédőket

Állatkínzással vádolta meg szomszédját, a helyszíni szemle azonban mást mutatott.

Nool

Forrás: Facebook | Segítő kezek az Állatokért Alapítvány

A napokban egy újabb bejelentést kaptak a Segítő kezek az Állatokért Alapítvány állatvédői miszerint állatkínzás gyanúja merült az egyik Nógrád megyei településen. A bejelentő szerint a kutyát a gazdái napokig étlen szomjan tartották, csontsoványra fogyott, valamint bántalmazták is. Természetesen az állatvédők azonnal a jószág segítségére siettek, azonban a helyszínen megdöbbentő látvány fogadta őket: a kutya nem sovány, van fekhelye, elkerített területen tartják, és szemmel láthatóan nincs is bántalmazva. 

Mint kiderült a történet hátterében egy rossz szomszédi viszony állt. 

- Mi mindenkit megértünk, de ne egy állatot használjunk már fel azért hogy ártani tudjunk egy általunk nem kedvelt embernek!!! - írja közösségi oldalán a szervezet. 

Hozzáteszik, hogy az ellenőrzésük során a kutyában nem találtak chipet és beoltva sem volt. Ezen hiányosságok pótlására felhívták a gazda figyelmét, aki azonnal intézkedett. 

- Természetesen elmondtuk a gazdának, hogy ez az egyik legfontosabb dolog egy kutya életében!! Megértették és már hívták is az állatorvost, aki a mai napon ki is megy és pótolva lesznek a hiányosságok. Megvárjuk az oltási könyvet és részünkről ez az ügy lezárva - olvasható a bejegyzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában