Programajánló

2022.07.07. 19:52

Szórakozik Nógrád: színes, nyári programokkal várják hétvégén a lakosságot

Számos programlehetőség várja a lakosságot szerte a nógrádi településeken: előadásokkal, fesztiválokkal és kiállításokkal is fűszerezik a nyári hétvégét. Összegyűjtöttünk néhány izgalmasnak ígérkező eseményt.

G. P.

Forrás: Archív fotó

Salgótarjánban zenés rendezvényt és kiállítást szerveznek

A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont (REMEK) jóvoltából folytatódik a Zenés nyári esték című szabadtéri rendezvénysorozat. Ennek keretében július 8-án, pénteken, 18 órától Peller Anna színésznő szórakoztatja a nagyérdemű közönséget Zagyvarónán.

A Nemzeti Összetartozás Évéhez kapcsolódva július 8-án, pénteken, 11 órától a Beszterce téren a Trianon 100, Összetartoztunk-Összetartozunk című kiállítást tekinthetik meg a helyiek, amelyet László Bernadett, a Terror Háza Múzeum történésze nyit meg. Az eseményen közreműködik Kubinyi Júlia népdalénekes és Keresztes János színművész. A tárlat megtekinthető július 8. és 22. között 10-től 18 óráig.

A REMEK és a Salgótarjáni Operabarátok Köre Komlóssy Erzsébet emlékére zenés estet szervez július 9-én, szombaton, 17 óra 30 perctől a Geocsodák Házában. Az emlékkoncerten Pándy Piroska salgótarjáni származású Liszt Ferenc-díjas énekesnő, valamint Jenei Gábor színművész előadását hallhatják a jelenlévők.

Tovább dübörög a hangulat a bánki tó partján

A Bánki Nyár rendezvénysorozat részeként július 8-án, pénteken a Cimbaliband és Talamba együttes koncertezik 21 órától. Másnap a közönség egyik nagy kedvence, Charlie lép színpadra szintén este 9 órától.

Mátraterenyén illatozó palacsinták csábítják a szabadba a lakosságot

Már nyolc órakor felizzanak a serpenyők a faluban július 9-én, szombaton a tizedik palacsintafesztiválon. Az esemény ismét a Nádújfaluért Baráti Egyesület égisze alatt valósul meg, a főszervező Gyurcsák Tamás. Mint mondta, reggelről megkísérlik megsütni Magyarország leghoszszabb – 350 métert meghaladó – palacsintakígyóját. – A  rekordkísérlet felállítása érdekében a Nógrád Megyei Civil Központnak köszönhetően több egyesület is összefog. Segítségünkre lesz a többszörös rekorder, Pokol Krisztián is. Az új csúcs várhatóan a 13 órás hivatalos megnyitóra már elkészül, és négyre bővíti a Mátraterenyén felállított palacsintarekordokat – mondta Gyurcsák Tamás. – Ekkor indul el a palacsintakészítő verseny, amelyre eddig csaknem 15 csapat nevezett be. A háromtagú szakmai zsűri elnöke Szó Gellért, díjnyertes cukrász lesz. Emellett az érdeklődők templom- és tájháztúrát tehetnek, megcsodálhatják Kotroczó Ádám óragyűjteményét, illetve raliautók bemutatóját is. A rendezvényt számos zenés program kíséri majd, az este folyamán színpadra lép Tóth Andi, Newik és a Deák Bill Blues Band.

Várjátékokkal emlékeznek a 470 évvel ezelőtti ostromra

A település önkormányzata már több mint két évtizede rendezi meg a Szondi várjátékokat Drégely váránál. Az idei ünnepséget július 9-én, szombaton szervezik, amelyen a vár ostromának 470. évfordulójára emlékeznek. A program 9 óra 30 perckor kezdődik viselet- és fegyverbemutató ostromjátékkal. Ezt követően köszöntőt mond Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője. A Sáferkúti tisztáson a középkori forgatag 13 órától kezdődik, többek között solymászbemutató, fotószínház, ostromjáték, történelmi játszóház, kisállat bemutató, kézműves vásár, valamint történelmi hagyományőrző csapatok előadásai várják majd az érdeklődőket. 

Három napon át habzik a sör a belvárosban 

A nyári időszak egyik legrangosabb nyugat-nógrádi rendezvényét tartják hétvégén az Ipoly-parti város központjában. A Civitas Fortissima téren sorra emelkednek már most a sátrak, építik a pavilonsort a Belvárosi Sörünnepre. A péntektől vasárnapig tartó eseménysorozat alatt a habzó italok hörpintgetése mellett rengeteg érdeke program várja a macskaköves övezetbe látogatókat. Az első napon az Öröm a zene tehetségkutató verseny különdíjasainak koncertjét élvezheti a közönség, illetve fellép a Back II Black zenekar. Szombaton késő délután a balassagyarmati érdekeltségű Say My Name tánciskola tehetségei mutatják be kivételes tudásukat, majd a Hősök koncert után DJ Henryk szolgáltatja a talpalávalót a népnek. Vasárnap délelőtt a Bóbita együttes és Dudó bohóc a legkisebb nemzedékeknek kedveskedik műsorral, míg az est fénypontjaként a Karthago zenekar közismert zeneszámai csendülnek fel a színpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában