Felsőoktatás

2022.07.12. 17:25

Nógrádban is lehet piacképes diplomát szerezni: napokon belül kihirdetik a felvételi ponthatárokat

Az egyetemi-főiskolai felvételi ponthatárait július 21-én, csütörtökön este hozzák majd nyilvánosságra. A nógrádi fiatalok is már tűkön ülve várják, hogy megtudják, felvételt nyertek-e az általuk kiválasztott felsőoktatási intézménybe.

Gubányi Patrik

Forrás: Archív fotó

A vakáció bizony nem minden diáknak jelent teljes nyugalmat, ugyanis az idén leérettségizett tanulók többsége hamarosan élete következő fontos állomásához érkezik. Napokon belül kiderülnek a felvételi ponthatárok, amiket július 21-én, 20 órakor hirdetnek majd ki, az érintettek Salgótarján Fő terén is nyomon követhetik majd a történéseket.

Az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely idén is várja az új hallgatókat. Simon Csaba, az intézmény pályaorientációs tanácsadója hírportálunk érdeklődésére megosztott néhány fontos információt.

– Július 21-én az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely munkatársai is ott lesznek a Pont Ott Partin. Azon túl, hogy együtt izgulunk a felvételizőkkel, bemutatjuk a képzési lehetőségeinket, rávilágítva az érdeklődők figyelmét arra, hogy helyben is lehet piacképes diplomát szerezni. Ennek szellemében bővítettük a képzési palettánkat: idén a felvételizők mérnökinformatikus mellett kereskedelem és marketing, valamint gazdálkodás és menedzsment szakokra is jelentkezhettek. Mindhárom nappali munkarendű lesz, azonban a mérnökinformatikus képzést levelező formában is meghirdettük. A kapacitásunk évfolyamonként legfeljebb száz főre terjed ki – hangsúlyozta Simon Csaba.

Hozzátette: idén összesen 98-an jelentkeztek a képzésekre, közülük 30-an első helyen jelölték meg valamelyik szakot. Ezek abban az esetben indulnak el, ha legalább 10 fő sikeres felvételt nyer. Elmondta: közösségük életében nagy előrelépés, hogy a hallgatóikat szeptembertől már saját épületben, Salgótarjánban, a Rákóczi út 180. szám alatt tudják fogadni.

Az eduline.hu szerint idén a legnépszerűbb alapszakok a gazdálkodás és menedzsment, a pszichológia, az ápolás és betegellátás, a kereskedelem és marketing, illetve a mérnökinformatikus.

– Őszintén szólva nyugodt vagyok, mivel jól sikerültek az érettségi vizsgák – jelentette ki portálunknak a salgótarjáni Nagy Zalán Zsolt.
Mint megtudtuk: a Budapesti Corvinus Egyetem alkalmazott közgazdaságtan szakára adta be a jelentkezését. A tavalyi ponthatár alapján bízik a sikerben. Amennyiben valóra válik ez az álma, akkor azt a barátaival is megünnepli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában