Tradíció

2022.07.17. 11:55

Díjátadó és több koncert is színesítette a diósjenői falunapot

Diósjenő önkormányzata hétvégén 23. alkalommal rendezte meg tradicionális Jenő-Napját a Szent István Parkban, amelyet több rendhagyó eseménnyel színesítették.

L.J.

Kökény Attila is szórakoztatta a helyi közönséget

Forrás: Facebook/Glöckl Ferenc alpolgármester

Átadták a pályázati forrásból felújított iskolaudvart, ahová egyetemi hallgatók többek között fából készítettek egy kisebb színpadot és kilátót. Az ünnepségen Glöckl Ferenc alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd több elismerést is kiosztottak. 

– Az előző évhez hasonlóan idén is meghirdettük a Virágos Diósjenő környezetszépítő pályázatot a lakosságnak. Az öt díjazott közül az első helyet Badi Jánosné érdemelte ki – ismertette az alpolgármester. 

Hozzátette: a Diósjenő Szolgálatáért kitüntetést Pobori Ferenc és Horváth Szilvia részére adományozták, míg a Végh Károly-díjat Sinka Sándorné nyugalmazott pedagógus vehette át. Kiemelkedő munkájáért a helyi polgárőrség több tagját is elismerésben részesítette az önkormányzat. A kitüntetéseket dr. Bablena Ferenc, a Nógrád Megyei Közgyűlés társadalmi megbízatású elnöke, Tácsik Bálint, a Rétsági Járási Hivatal vezetője és Mocsári Gergely nyugalmazott iskolaigazgató adták át.

A meglepetések sora itt azonban nem ért véget, ugyanis hét olyan párt is a színpadra szólítottak, akik több mint ötven éve házasodtak össze a községben. Őket tortával köszöntötték. 

A diósjenői falunap további részében számos kísérőprogram várta az érdeklődőket, valamint olyan neves művészek gondoskodtak a jó hangulatról, mint Mészáros Árpád Zsolt, Kökény Attila és Csordás Tibor.

Címkék#Jenő nap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában