Fenntarthatóság

2022.07.17. 13:35

A zene mellett a mezőgazdaság állt a Bánkitó Fesztivál középpontjában (fotók)

A napokban zárta kapuit a Bánkitó Fesztivál, amely 2019 után végre teljes mérettel, a legaktuálisabb magyar zenekarokkal és izgalmas külföldi előadókkal várta a vendégeket. Az ország legnagyobb kisfesztiválján a zenei programok mellett a mezőgazdaság és a fenntarthatóság állt a középpontban.

L.J.

Forrás: H.M.

Fotó: Hegedus Mark

Oláh Kata, a Bánkitó Fesztivál ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy az idei fesztivál zenei programja átfogó válogatást adott a hazai progresszív zenei szcéna fellépőiből, illetve évről-évre jeles külföldi előadók is érkeznek. 

– Az egyéb programok terén minden évben törekszünk arra, hogy fontos, aktuális, izgalmas tematikát válasszunk, ami reflektál és reagál a körülöttünk lévő világra, társadalmi változásokra, kihívásokra, közéleti állapotokra. Az idei, sok szempontból aktuális témánk a mezőgazdaság volt. Az új kihívásokra új megoldásokat kerestünk, a mezőgazdasággal összefüggő kérdéseknek nemcsak a gazdasági, hanem a társadalmi vonatkozásait is vizsgáltuk – mondta el lapunknak Oláh Kata. Hozzátette: – Azért választottuk ezt a témát, mert szerettünk volna a fenntarthatóságról, a klíma- és az élelmiszerválságról beszélni. Ráadásul ezeket a folyamatokat a háború még inkább felgyorsította, így az ezzel összefüggő gazdasági változásokról is szó esett a fesztiválon. 

Oláh Kata kifejtette, hogy a három élőzenei és az egy elektronikus zenei színpadon több mint 80 koncertet hallhattak a résztvevők. Ezenkívül a Bánkitó Színházi Fesztiválon az év legfrissebb független színházas darabjaiból is láthattak válogatást az érdeklődők. Emellett több mint 40 kulturális- és képzőművészeti-, családi- és gyerekprogramokkal, tudományos beszélgetésekkel, előadásokkal, és műhelyekkel kedveskedtek a látogatóknak. Egy új titkos erdei helyszínt, a patakpartot is felfedezték. A programok valamilyen formában a fesztivál aktuális témájához kapcsolódtak. Az idei Bánkitó Fesztiválon naponta közel háromezer-ötszáz ember vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában