Környezetvédelem

2022.07.23. 17:10

Különleges járművekkel népszerűsítették a zöld közlekedést a szécsényi Robinson Szigeteken

A Tesztvilág, az ország legismertebb tesztmagazinja első alkalommal rendezte meg a Palóc elektromobilitási napot a Robinson Szigeteken, szombaton. A rendezvény célja főként az elektromos járművek bemutatása és a környezetvédelemre való felhívás volt. Az egész napos program során a résztvevők két izgalmas kísérletet is megtekinthettek.

Lászlók Judit

Az érdeklődők ismereteket szerezhettek a legújabb elektromos motorokról

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Katona Zoltán, a Tesztvilág magazin tulajdonosa, és egyben szűkebb hazánk legzöldebb hétvégi programjának a szervezője elmondta, hogy a vállalkozása mindig is elkötelezett volt a környezetvédelem iránt. Ennek köszönhetően vált a világon elsőként karbonsemlegessé a weboldaluk. A Palóc elektromobilitási nap megrendezésével pedig a zöld szemléletmódot szerették volna népszerűsíteni. 

A rendezvényen résztvevők kipróbálhatták az elektromos rollereket is
Forrás: Hegedűs Márk / Nool

– Több elektromos járművekkel foglalkozó céggel ápolok jó partnerségi kapcsolatot, akikkel nemrégiben úgy döntöttünk, hogy egy rendezvény keretén belül fontos lenne ezeknek a gépkocsiknak a bemutatása, a népszerűsítése és a környezetvédelemre való felhívás. Majd úgy gondoltuk, hogy a legmegfelelőbb helyszín ennek a lebonyolítására a csodás szécsényi Robinson Szigetek lenne, ami egy Natura 2000 természetvédelmi terület – mondta el portálunknak Katona Zoltán. 

Itt mutatták be először az országban a Kia EV6 típusú autómodelljét, amely képes külső áramforrásként működni
Forrás: Hegedűs Márk / Nool

A rendezvényen résztvevők kipróbálhatták az elektromos rollereket és kerékpárokat, valamint megtekinthették a legújabb elektromos motorokat, illetve autókat is. Mindemellett még információkat is szerezhettek azok működéséről és fenntartásáról. A környezetbarát esemény különlegességét, azonban mégis az adta, hogy itt mutatták be először az országban a Kia EV6 típusú autómodelljét, amely képes külső áramforrásként működni. Azaz nemcsak felhasználja az áramot, hanem különböző dolgok üzemeltetésére is alkalmas. Mindezt pedig a szervezők szemléltették is a jelenlévőkkel, hiszen az autó gondoskodott a helyszínről élő adásban jelentkező Sztráda Rádió teljes energiafelhasználásáról. Egy másik izgalmas kísérletben pedig grillezés közben segédkezett, ugyanis többek között egy indukciós főzőlapot is működtetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában