Jövő

2022.07.22. 11:08

Kihirdették a felvételi ponthatárokat: sok nógrádi felvételiző örülhetett (fotók)

Csütörtök este derült fény Salgótarján Fő terén a felsőoktatási intézmények felvételi ponthatáraira, amely rengeteg nógrádi fiatalnak hozott megkönnyebbülést. Akiket nem vettek fel, egy búfelejtő partival vigasztalódhattak.

G.P.

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont július 21-én, csütörtökön rendezte meg a Pont Ott Partit, amelyen a nógrádi diákoké volt a főszerep. A rendezvény szervezői igyekeztek oldani a felvételizők feszültségét, amelyben este hat órától az X-Faktor felfedezettjei, azaz Alee, Mardoll és Tóth Andi is segítettek. Persze idén sem maradhatott el a közkedvelt vidámpark a Dr. Förster Kálmán Emlékpark mögötti parkolóban. A szórakoztató eszközöket szép számmal vették birtokba a kalandra vágyók.

A helyszínre kilátogatott az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelye, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó parancsnokság 11. Hadkiegészítő és Toborzó Irodája, valamint a  Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága is.

Nekik sikerült

Portálunk is ott volt az eseményen, ahol az érintettektől megkérdeztük, hogy szeptembertől beülhetnek-e az általuk megjelölt intézmény padjaiba.

Králik Judit sikeresen vette az első akadályt. Nagy örömmel közölte hírportálunkkal, hogy felvételt nyert a Budapesti Gazdasági Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakára. Elmondása szerint nagyon izgult és hatalmas teher esett le a válláról. Ezen a szakon az államilag finanszírozott képzés esetén 400, míg költségtérítésesen 282 pontot kellett elérni a felvételizőknek.

Izgatottan figyelték a kivetítőt 
Forrás: Hegedűs Márk / Nool

Bazsó Anna elmondta, hogy az általa másodiknak megjelölt gyöngyösi Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kereskedelmi és marketing szakán kezdheti meg tanulmányait szeptembertől. Bevallása szerint, mivel jól sikerült az érettségije, nem izgult a felvételi miatt. A ponthatár itt 268 volt.

Vanya Krisztián kifejtette: – Felvettek a győri Széchenyi István Egyetem járműmérnöki karára, amit elsőként jelöltem meg. Nem izgultam a ponthatárok miatt, számítottam erre az eredményre, mivel 417 pontot értem el. Ettől független nagyszerű érzés, hogy ősztől egyetemista leszek.

Toboroztak is

Az eseményen a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat Toborzó csoportja, valamint a Bűnmegelőzési Alosztály és a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai várták az érdeklődőket. A rendőr-főkapitányság toborzótisztje a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezredébe történő jelentkezés feltételeiről és a felvételi eljárás menetéről tájékoztatta a rendezvényre kilátogatókat. A jelenlévők a bűn- és balesetmegelőzési szakemberektől további vagyonvédelmi és a nyári közlekedéssel kapcsolatos hasznos tanácsokat kaphattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában