Roadshow

2022.07.25. 19:22

Hűsítő csobbanás kíséretében kerültek közelebb az unióhoz a salgótarjániak

A Csobbanj Európával! című roadshow-t ötödik alkalommal rendezték meg minap a salgótarjáni Tóstrandon.

G. P.

A megyei iroda munkatársai naprakész információkat adtak a strandolóknak

Forrás: Beküldött

 A rendezvény szervezője, Fenyvesiné Mester Erika portálunknak elmondta: a Nógrád Megyei Europe Direct Információs Iroda legfőbb hivatása, hogy kapcsolódási pontot hozzanak létre a lakosság és az Európai Unió között. 

Hozzátette: az idei esztendő a fiatalok éve, ezért szeretnék rájuk helyezni a hangsúlyt és nekik mutatni utat az unió adta lehetőségekről.

–  A tájékoztató irodák országszerte idén nyáron is nyitva állnak az érdeklődők előtt. A roadshow hatalmas sikert aratott, főleg a gyermekek körében. A program keretében az uniós polgárság adta lehetőségekről – utazás, továbbtanulás, munkavállalás, pályázatok, támogatások – ingyenes és személyre szabott tájékoztatást nyújtottunk a strandolóknak. Emellett kvízekkel, ügyességi és logikai játékokkal színesítettük a napot. A helyszínen különleges és látványos versenyekkel mozgattuk meg a családokat és a baráti társaságokat. A legkisebbekre is gondoltunk, így olyan játékteret építettünk nekik, ahol ők is igazi európai polgároknak érezhették magukat – tette hozzá az irodavezető.

Kiemelte: akadtak olyan leendő középiskolás segítőik, akik a salgótarjáni irodát választották a kötelező 50 órás közszolgálati idejük letöltéséhez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában