Vakáció

2022.06.16. 06:50

Nógrádban is nagy az érdeklődés a nyári táborok iránt

Az árak emelkedésének  ellenére sok gyermek szeretné szórakozással, kacagással és felejthetetlen élmények gyűjtésével tölteni a szünidőt, így idén is magas a nógrádiak körében a táborozás iránti kereslet.

Gubányi Patrik

Különféle foglalkozások is színesítik a nyári tábori élet programjait megyeszerte

Forrás: M.D. - Tolnai Népújság

A szűkebb hazánkban élő családok egy része választhat, hogy gyermekét nyári táborba küldi, vagy sem. Ahol azonban dolgoznak a szülők, muszáj valamilyen lehetőséget keresni a lurkók felügyeletére. Erre a táborozás jó megoldás lehet, viszont az ezzel járó költségek megemelkedtek, mélyebben bele kell nyúlnia a pénztárcába annak, aki a gyermeke nap közbeni elhelyezését szeretné biztosítani. 

Az egyik salgótarjáni lovas­tanya már évek óta nyújt lehetőséget azok számára, akik betekintést szeretnének nyerni a lótartás és a négylábúak világába. 
– A táborban minden ló körüli teendőt ellátunk a résztvevőkkel, és megtanítjuk őket ezeket helyesen alkalmazni – tájékoztatta lapunkat Kósik Barbara szervező. – A lovaglást mint sportot szeretnénk népszerűsíteni, ehhez viszont meg kell tanulni a lovak fejével gondolkodni, ki kell ismernünk őket. Az állat hátán töltött idő csak töredéke a lovakkal való foglalkozásnak, előbb be kell hozni a legelőről, le kell tisztítani, helyesen felnyergelni, megetetni.

Ezeket az alapvető dolgokat sajátíthatják el nálunk a növendékek. Ezek mellett szervezünk kirándulásokat, lesznek éjszakai túrák, játékok és lovas vetélkedők is. Minden alkalommal kapunk pozitív visszajelzéseket, ezek bátorítanak minket az újabb táborok szervezésére. Sajnos az árakat emelnünk kellett, hiszen az étkezéshez szükséges hozzávalók is megdrágultak. 

A szécsényi Robinson Szigeteken rendezett tábor iránt is nagy az érdeklődés. Mint írták, hozzájuk az a réteg megy, amelyik szeret a szabadban játszani és horgászni. A többnapos programon bevezetik a diákokat a horgászat apró rejtelmeibe, melyeket a későbbiekben is tudnak majd hasznosítani. Minimálisan emelték a tábor díját, hiszen a gyermekek ellátása és az ajándékba adott horgászeszközök ára is drágult az előző évekhez képest. 

– Ismereteim szerint Magyarország legrégebben működő zenei tehetséggondozó tábora a miénk, ez a folyamatosság biztosítja, hogy az újonnan feltűnő tehetségek ne vesszenek el – nyilatkozta lapunknak Ember Csaba, a balassagyarmati muzsikustábor szervezője. – Táborunkban sokat tanulhatnak a gyerkőcök, megszeretik a várost, a palóc tájat, hosszabb időre szóló szakmai útmutatásokat is kapnak, melyek végig kísérik a művészi pályát. 
Hozzátette: az előjelentkezés lezárult, a regisztrálók száma meghaladja a 40-et. A tíz napos táborban kamarazenei oktatás és hangverseny is szerepel a programok között. A kurzusok díja támogatóinknak köszönhetően nem emelkedett. 

– Sokat segített ebben védnökünk, Balla Mihály országgyűlési képviselő, illetve a zeneakadémia rektora, Vigh Andrea. A kiváló magyar karmester, Fischer Iván különösen szívén viseli a zenei tehetségek támogatását, így táborunkban is biztosít néhány tanuló számára nagyon is kedvezményes részvételt. 

A Tarjáni Gyermektábor játszóházi programokkal, kirándulásokkal, kézműves-foglalkozásokkal, valamint szabadtéri programokkal várja a hat és tizenkét év közötti gyerekeket Salgóbányán. A foglalkozások reggel 9-től délután 3 óráig tartanak, a testvéreknek tíz százalékot elengednek a tábor díjából. 

Bátonyterenyén az önkormányzat támogatásával ingyenesen tölthetik a szünidő egy részét a 7 és 14 év közöttiek. Az érdeklődők a sport-, a kreatív-, a kiskukta- és az erdei tábor közül választhatnak, ahol napi háromszori étkezést biztosítanak nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában