Feladvány

2022.06.14. 10:34

Izzasztó feladatok várták az 51. rejtvényfejtő verseny résztvevőit Balassagyarmaton

A Mikszáth Kálmán Művelődési Központ és a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete (ROE) immár 51. alkalommal rendezte meg a Balassa-kupát. Az egész országból érkező rejtvényfejtők egyéniben és csapatban, illetve kezdő, haladó, mesterjelölt és mester kategóriában is megmérettethették magukat.

L.J.

Forrás: Beküldött

– A rejtvény fejleszti a memóriát és a problémamegoldó képességet, illetve bővíti a szókincset. A rendezvény egyik célja éppen az, hogy segítsünk az embereknek mentálisan frissnek maradni – mondta el Benedek Mariann szervező. Hozzátette: – Egyéniben 138-an neveztek, ebből 43 versenyző a kezdő-, 51 a haladó-, 19 a mesterjelölt-, míg 24 a mester kategóriában indult A csapatversenyen százan vettek részt. A kezdőben nyolc, a haladóban hét, a mesterjelöltben öt, a mesterben pedig hat négy fős csapat mérte össze a tudását.

A feladványokat ezúttal is a balassagyarmati Gyócsy Géza, nagymester és a ROE elnökségi tagja készítette el, aki a versenyzőktől kapott visszajelzések alapján idén nem könnyű feladatsorokat alkotott.

Egyéniben a kezdő kategóriában a szerencsi Králik György, haladóban a szécsényi Obrecsányné Tóth Erzsébet, a mesterjelöltben a fővárosi Buday Zsuzsanna, a mesterben pedig a szintén budapesti Kovács Attila lett a győztes. A csapatbajnokságon a kezdők között balassagyarmatiak, a haladóknál a szerencsiek, a mesterjelölteknél a szécsényiek, míg a mestereknél a miskolciak örülhettek végül.

– A résztvevők a javítási szünet alatt Sárvári Tamás előadását hallgathatták meg arról, hogyan és milyen tartalommal készíthetők feladványok fiatalok részére abból a célból, hogy megszeressék a rejtvények világát – mondta Benedek Marianna, aki szerint az idei verseny egyik legnagyobb sikere volt, hogy a korábbi évekhez képest több fiatal is részt vett a versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában