Műhelynap

2022.05.16. 20:22

Szakmai napon cserélték ki tapasztalataikat a kelet-nógrádi szakemberek Taron

Szakmai műhelynapot tartottak a közelmúltban a településen. A Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatósága közleményében kifejtette, hogy a rendezvényen a Kelet-Nógrádban dolgozó közművelődési munkatársak és szakemberek voltak jelen.

N. O.

Műhelybeszélgetést is tartottak

Forrás: Beküldött

Tizenkilenc település 23 közművelődési munkatársa fogadta el a meghívást az eseményre, ahol Turopoli Zsolt, a falu polgármestere és Máté Lászlóné, a Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Mint arról beszámoltak, a műhelynap programja kissé eltért a megszokottól, ugyanis nagyobb hangsúlyt kapott a kollégák közötti kapcsolatok elmélyítése, valamint a szakmai közösség erősítése. A nap első felében a fontos és aktuális szakmai információk átadása után a résztvevők játékos kvíz formájában ismerkedtek egymás településeivel és a Nógrád megyei közművelődési aktualitásokkal, érdekességekkel. 

Később, a Szakkör program kapcsán tartottak műhelybeszélgetést, amely során megosztották egymással eddigi tapasztalataikat a különböző közösségi tevékenységi formákkal kapcsolatosan. 

A szervezet közleményében arra is kitért, hogy a szakmai csapatnak lehetősége nyílt megismerni Tar látnivalóit is. A polgármester ugyanis közös séta során bemutatta a Tar Lőrinc pokoljárásának legendáját megelevenítő és hamarosan nyíló interaktív kiállítás helyszínét. A tárlat még nem készült el, de a helyszínéül szolgáló mesterséges barlanglabirintust elsők között tekinthették meg a munkatársak. Csonka Csaba atya, a tari római katolikus plébánia vezetője pedig gitárral kísért közös éneklésre és énektanulásra is meginvitálta a résztvevőket.

A program zárásaként a közösségi színtérben Borbás Enikő keramikus tartott fazekasbemutatót, amelynek során a vállalkozókedvűek ki is próbálhatták a régi mesterséget. Mint írták, a következő szakmai műhelyt a tervek szerint két hónap múlva tartják majd meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában