Járvány

2022.05.10. 09:56

Húsvét után több koronavírusos került a balassagyarmati kórházba, pár napja 20-an feküdtek bent

Elcsendesedett a világjárvány Nógrád megyében.

Nool

Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

Csach Gábor közösségi oldalán rendszeresen beszámolt a koronavírus balassagyarmati történéseiről, adatairól. Viszont a járvány enyhülésével két év és három hónap után az utolsó ilyen jellegű bejegyzését tette közzé hétfő este.

A posztból kiderül, hogy a kormányhivatal az elmúlt 19 napban 5 fertőzöttet és 11 kontakt-személyt helyezett házi karanténba a városban. Ezzel a napi esetszám 0,2 főre csökkent, vagyis a fertőzés elcsendesedett. 

- Országos és megyei adatok május eleje óta nincsenek, hiszen azok is lecsökkentek, a százezer lakosra vetített napi új fertőzéses esetszám május elején 7 fő volt, Balassagyarmaton ez a szám 1,3 fő - írta utolsó veszélyhelyzeti tájékoztatójában a polgármester. 

A város első embere arról is beszámolt, hogy a helyi kórházban a húsvét után kissé megemelkedett a covid-betegszám, a legutóbbi hétvégén húsz beteget gyógyítottak, közülük hárman gyógyultak intenzív ellátásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában