Konfliktus

2022.05.10. 13:49

Eddig ezerkétszáz ukrán menekült érkezett Nógrád megyébe

A menekültek negyede kér egyéves tartózkodási engedélyt.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: MTI/EPA-PAP/Wojtek Jargilo

Csach Gábor közösségi oldalán számolt be arról, hogy Nógrád megyében eddig nagyságrendileg ezerkétszáz ukrajnai menekültet láttak el a hatóságok, önkormányzatok és magánszemélyek, akik az elmúlt hetekben hosszabb-rövidebb időt töltöttek a megye kijelölt és magánszállásain. 

- Egyéves tartózkodási regisztrációt a menekültek negyede kért. Jelenleg Nyugat-Nógrád településein továbbra is mintegy száz tartósan elhelyezkedett ukrajnai menekültről tudunk (Honton, Mohorán, Debercsényben, Magyarnándorban stb.). Balassagyarmaton 3 menekült család él, közülük egy háromgyermekes magyar család (a képviselő-testület egyhangú döntése alapján) önkormányzati lakásban kapott elhelyezést - olvasható Balassagyarmat polgármesterének posztjában.

A város első embere ismét emléketetett arra mindenkit, hogy továbbra is működik az adománygyűjtő pont a helyi művelődési központban, valamint továbbra is várják önkéntesek jelentkezését. Emellett az önkormányzat egy elkülönített számlájára várják a a pénzadományokat a Balassagyarmat és annak vonzáskörzetben élő menekültek ellátása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában