A szeretet csodákra képes

2022.04.27. 18:39

Zsepiket elő! Szívmelengető fotók kerültek elő a diósjenői főegerészről

Márton mindössze tenyér nagyságú volt, amikor megtalálták, mostanra igazi kandúrrá érett.

Nool

Forrás: NMH | Fotó: Hüvösi Csaba

Márton, a diósjenői főegerész mindennapjairól már többször beszámolt portálunk. Története körülbelül egy évvel ezelőtt kezdődött, amikor egy idős hölgy azzal hívta ki a tűzoltókat, hogy napok óta nyávogást hall a szobájában, de nem találja a forrását. A tűzoltók utánajárását követően kiderült, hogy egy kismacska beleesett a kéménylyukba, aki tulajdonképpen a hangjának köszönheti, hogy felfigyeltek rá. A borzasztó állapotban talált kiscicát végül a polgármesteri hivatal munkatársai fogadták be, azóta is gondozzák. A négylábú ezt követően a helyi önkormányzat rágcsálóügyi főmunkatársaként vált országosan is ismertté, mi több, mindennapjaiba még Facebook oldalán is beavat. 

Itt bukkantunk rá arra a könnyekig hatoló fotóra is, amely a megmentése napján készült, amikor a kémény rabságából kiszabadították. A fénykép a változás emlékét is őrzi. Azóta a kandúrrá cseperedett kiscica nem győzi meghálálni, hogy rábukkantak és egy olyan életet élhet, amit minden macska megérdemelne. 

- A régi, szép idők. Hivatalnoki karrierem nulladik napja. Hivatalnoki karrierem másnap kezdődött, amikor először léptem át a Diósjenői Polgármesteri Hivatal épületének küszöbét - emlékszik vissza közösségi oldalán a főegerész. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában