szívmelengető

2021.04.13. 19:50

Meglátogattuk a diósjenői főegerészt: videón a polgármesteri hivatal négylábú császára

Mártont, a diósjenői kismacskát néhány hónappal ezelőtt a tűzoltóknak kellett megmenteniük attól, hogy örök nyugovóra térjen. A borzasztó állapotban talált kiscicát végül a polgármesteri hivatal munkatársai fogadták be, azóta is gondozzák. A négylábú minap a helyi önkormányzat rágcsálóügyi főmunkatársaként vált országszerte ismertté.

Lászlók Judit

– Néhány hónappal ezelőtt egy helyi idős hölgy azzal hívta ki a tűzoltókat, hogy napok óta hallja a nyávogást a szobájában, de nem találja a hang forrását. A tűzoltók utánajárását követően kiderült, hogy egy kismacska beleesett a kéménylyukba. Tulajdonképpen a hangjának köszönheti, hogy felfigyeltek rá – mondta Székely József Ede, Diósjenő polgármestere.

Hozzátette: nagyon jó a kapcsolatuk a tűzoltósággal és tudják, hogy az önkormányzat állatbarát szemléletű. Ezért is kérték meg a hivatalt arra, hogy segítsen a négylábú befogadásában.

A polgármester kifejtette, hogy a macska eleinte sovány volt, a teste tele volt sebekkel. A munkatársak rögtön megsajnálták az állatot és beszerezték a szükséges kölyök macskatápszert. A folyamatos gondozás alatt pedig olyannyira a szívükhöz nőtt a kisállat, hogy nem volt opció az örökbeadás.

Kérdésünkre, hogy miért Mártonnak nevezték el a jószágot, a településvezető elmondta, hogy kezdetben sokféleképpen szólították, s mivel a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Márton volt a leggyakoribb hívónév, ez rajta is maradt.

Hétvégén sem hagyják magára

Székely József Ede elmondta, hogy Márton néhányszor kilógott a polgármesteri hivatalból, de végül mindig visszatért az otthonába. – Márton egy teljesen hétköznapi cirmos macska, akit mindenki nagyon szeret. Az épületben szabadon jön és megy, de van két-három kitüntetett kolléga, akikkel az idő nagy részét tölti – tette hozzá a polgármester. A hétvégékre pedig valamelyik dolgozó mindig hazaviszi őt, így nem marad magára akkor sem. Szerencsére rendkívül barátságos, így jól kijön a többi a macskával is.

A polgármesternek támadt egy nem mindennapi ötlete is, amellyel mosolyt szerettek volna csalni az emberek arcára. Ekkor még nem gondolta, hogy tervével az ország egyik legismertebb cicájává teszi Mártont. – A polgármesteri hivatalban minden helyiségnél fel van tüntetve, hogy ott milyen ügyek intézése folyik éppen, illetve mi az ott dolgozó munkatárs neve. Úgy gondoltam, hogy jó lenne, ha Márton is kapna egy ilyen névtáblát. Macskaként pedig az egérügyeket ellátó rágcsálóügyi főmunkatárs illet hozzá leginkább. Minderről készítettünk egy fotót, amit megosztottunk az interneten – mondta Székely József Ede, aki szerint Márton népszerűsége azt is mutatja, hogy szükség van az ilyen jellegű kezdeményezésekre a nehéz helyzetben.

Mutasd meg, nálatok ki az úr a háznál!

A te cicád is mindent megtesz azért, hogy a figyelem középpontjába kerüljön? Esetleg azt hiszi, hogy ő a világ királya és téged a szolgájának tekint? Nem mindennapi szokásai vannak, vagy egyedi módon mutatja ki a szeretetét? Ha te is ráismertél kedvencedre, örökítsd meg legjobb vagy éppen legviccesebb pillanatát és küldd el nekünk a [email protected] címre, hogy ő is versenybe szállhasson a macskák királya címért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában