Vérüket adták

2022.04.23. 20:35

Rekordszámú véradó sietett a gyarmati társasházból kizuhant nő segítségére

Összesen ötvenhárman szerettek volna vérükkel segíteni azon a nőn, aki az egyik balassagyarmati társasház negyedik emeletéről zuhant ki április 16-án.

Nool

Forrás: Cserhát Különleges Mentőcsoport Facebook-oldala

Az ötvenhárom segítő szándékú megjelent közül az orvosi vizsgálatokat követően negyvenketten bizonyultak véradásra alkalmasnak a  Cserhát Különleges Mentőcsoport, a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete és az Országos Vérellátó Szolgálat által szervezett irányított véradáson. Ez a létszám rekordnak minősül a Cserhát Különleges Mentőcsoport közreműködésével évente kétszer lebonyolított véradások tíz éves történetében. Mind a véradók, mind a vér levételében közreműködők rendkívül kitartók voltak, hisz az eredetileg két órásra tervezett véradás végül hat órás lett – számolt be közösségi oldalán a balassagyarmati székhelyű Mentőcsoport.

Az irányított véradás keretében annak a húszas éveiben járó fiatal nőnek szerettek volna segíteni, aki – ahogy arról hírportálunkon korábban beszámoltunk – április 16-án este kizuhant az egyik társasház negyedik emeletről Balassagyarmaton, a Madách ligetben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában