Konfliktus

2022.04.20. 10:04

Nyugat-Nógrádban több mint száz ukrán menekült helyezkedett el tartósan

Eddig nagyjából ezer ukrán menekültet láttak el a megyében, 1,2 millió forintnyi pénzadomány gyűlt össze Balassagyarmaton.

A délkelet-ukrajnai Mariupolból és környékérõl különvonattal érkezõ emberek a pályaudvaron az oroszországi Nyizsnij Novgorodban. Forrás: MTI/AP

Fotó: -

Csach Gábor közösségi oldalán közzétett posztjában arról írt, hogy Nógrád megyében nagyságrendileg ezer ukrajnai menekültet láttak el eddig a hatóságok, önkormányzatok és magánszemélyek, akik az elmúlt hetekben hosszabb-rövidebb időt töltöttek a megye kijelölt és magánszállásain. 

A bejegyzés szerint egyéves tartózkodási regisztrációt a menekültek negyede kért. Jelenleg Nyugat-Nógrád településein több, mint 100 tartósan elhelyezkedett ukrajnai menekültről tudnak.

Balassagyarmat polgármestere felhívta a figyelmet arra, hogy a rászorult régiók megsegítésére továbbra is működik az adománygyűjtő pont a helyi művelődési központban, illetve továbbra is várják önkéntesek jelentkezését

A pénzadományokat a város elkülönített számlájára várják a város és a vonzáskörzetben élő menekültek ellátása érdekében, április elejéig eddig 1,2 millió forint gyűlt össze.

UKRAJNAI MENEKÜLTEKET SEGÍTŐ SZÁMLA 
10402771-00030192-00000001 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában