Elhárultak az akadályok

2022.04.13. 20:12

Hétfőn újra elindult a termelés a Zalakerámia romhányi gyárában

Nemrégiben le kellett állítani a termelést a romhányi kerámiaüzemnek, azonban hétfőn újra elindulhattak a munkák.

H. H.

Minden akadály elhárult, hétfőtől újra teljes kapacitással működik majd a romhányi kerámiagyár

Forrás: NMH Archívum

Fotó: Ladóczki Balázs

Még március 21-én számoltunk be arról, hogy átmenetileg leállította termelését a Zalakerámia Zrt. gyáregysége Romhányban. Sajtóhírek szerint a cégvezetés akkor az orosz–ukrán háború miatt váratlanul nagymértékben megemelkedett energiaárakkal indokolta döntését, ugyanakkor közleményükben leszögezték, törekednek arra, hogy az üzem működése mielőbb visszazökkenhessen eredeti menetébe. 

A hidegburkolatokat készítő vállalat nyugat-nógrádi telephelyének tevékenysége az elmúlt hónap második felében, illetve április első napjaiban is teljesen leállt, ám a dolgozókat biztosították arról, hogy egyetlen munkatárs állása sincs veszélyben. Hozzátették, április 10-e táján mindenképpen szeretnék újraindítani a termelést. 

Vezér Attila, Romhány polgármestere kedden késő délután azzal az örömhírrel kereste meg szerkesztőségünket, hogy a kerámiagyár hétfőtől újra teljes kapacitással működik, azaz minden akadály elhárult, hogy a legyártott termékeket eljuttassák a vevőkhöz és viszonteladókhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában