Termelés

2022.03.21. 18:22

Leállt a termelés a Zalakerámia romhányi gyáregységében

Hétfői sajtóértesülések szerint átmenetileg leállt a termelés a Zalakerámia Zrt. romhányi gyáregységében. A cégvezetés az energiaárak drasztikus emelkedésével indokolja döntését, ugyanakkor törekednek arra, hogy minél előbb visszazökkenhessenek a gyártás eredeti menetébe.

H.H.

Az energiaárak emelkedésével indokolták a döntést. Archív fotó

Forrás: NMH

Az ipolyinfo.com-on jelent meg az információ, hogy az elmúlt hét során leállt a gyártási folyamat a hidegburkolatokat készítő vállalat nyugat-nógrádi telephelyén. A helyi portál úgy tudja, hogy a cég vezetése semmit nem közölt a dolgozókkal arról, mikor állhatnak vissza a régi kerékvágásba.

A hírek kapcsán a Nool.hu megkereste Vezér Attila romhányi polgármestert, aki elmondta, még a pénteki nap során egyeztetett a Zalakerámia Zrt. üzemvetőségével. Azt a tájékoztatást kapta, hogy a körülmények alakulásához mérten a lehető legrövidebb időn belül szeretnék újraindítani a termelést Romhányban, ez várhatóan az április 10-e környéki napokban megtörténhet, és egyetlen dolgozó állása sincs veszélyben.

Címkék#gyár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!