Meghallgatták

2022.04.13. 14:03

Gyarmaton sem tört meg, továbbra is tagad a bujáki asszonyverő

Április 12-én, kedden folytatódott a Balassagyarmati Törvényszéken annak az ügynek a tárgyalása, amelyben egy férfi brutális módon összeverte korábbi élettársát egy bujáki szálláshelyen.

Nool

Borítóképünk a februárban megtartott előkészítő tanácskozáson készült.

Forrás: NMH Archívum

Fotó: Ladoczki Balazs

Ahogy arról hétfő este beszámoltunk, kedden reggel 9 órától folytatódott annak az életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt indított ügynek a tárgyalása, amelyben a vád szerint egy férfi súlyosan bántalmazta volt élettársát még 2019. november 9-én a bujáki honvéd üdülőben. A sértett és a vádlott akkor a férfi katonai főiskolai osztálytalálkozóján vettek részt, a férfi berúgott, majd féltékenységből a felismerhetetlenségig összeverte akkori párját. Nem ez volt ráadásul az első eset, hogy a férfi kezet emelt a nőre: korábban másik két alkalommal is bántalmazta őt.

A verés következtében a nő súlyos sérüléseket szenvedett, az ügyészség pedig azon az állásponton van, hogy a bántalmazás mértéke és ereje alkalmas lehetett volna még jelentősebb bűntettre is, épp emiatt emeltek vádat életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és két rendbeli súlyos testi sértés kísérlete miatt a férfival szemben. 

Ez év februárjában tárgyalást előkészítő tanácskozást tartottak a Balassagyarmati Törvényszéken, ahol a vádlott nem ismerte el bűnösségét a szóban forgó ügyben. 

 

Dr. Deák Bertold, a Nógrád Megyei Főügyészség sajtószóvivője hírportálunk érdeklődésére elmondta, hogy a kedden megtartott tárgyaláson nem történt érdemi előrelépés az ügyben, várhatóan több tárgyalási napot fog még igényelni ez az eset. A szóvivő hozzátette, hogy a bizonyítás jelenleg tanúkihallgatásokkal halad, már a sértett nő is részletes vallomást tett az ügyben. 

Az ügyészség is számos tanú kihallgatását indítványozta az egyes részcselekményekkel kapcsolatosan, majd a tanúkat követően szakértői bizonyításra is sort fog keríteni a bíróság

– tette hozzá dr. Deák Bertold. A sajtószóvivő arról is beszámolt, hogy a vádlott vallomása nem változott a nyomozás során tett vallomásához képest. Mint ismert, a férfi korábban nem ismerte el bűnösségét.

Azt, hogy mikorra várható ítélet az ügyben, egyelőre még nem lehet tudni, annyi azonban már biztos, hogy június 21-én reggel 9 órától kerül majd sor a következő tárgyalásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában