Betegség

2022.04.23. 10:19

Emelkedett az influenzások száma Nógrád megyében

Országos szinten 44%-kal kevesebben fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az előző héten. Nógrád az egyedüli olyan megye, ahol emelkedett a megbetegedések száma.

Nool

Borítóképünk illusztráció

Forrás: NMH/Hegedűs Márk

Fotó: Hegedűs Márk

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban április 11-17. között 9 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt. Ez 44%-kal kevesebb beteget jelent, mint az előző héten – minderről a Nemzeti Népegészségügyi Központ számolt be április 22-én weboldalán.

A fővárosban és 18 megyében csökkent, kizárólag Nógrád megyében emelkedett az orvoshoz fordulók gyakorisága. Laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírus által okozott megbetegedéseket nyolc területen – a fővárosban, továbbá, Békés, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Tolna megyében – diagnosztizáltak.

A közleményből az is kiderült, hogy a betegek 29,4%-a gyermek, 36,2%-a 15-34 éves fiatal felnőtt, 22,4%-a 35-59 évesek korcsoportjába tartozik, 12%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki. 

Az előző hetekhez képest tehát jelentősen csökkent a gyermekek érintettsége is, de továbbra is leggyakrabban a 3-5 éves gyermekek körében diagnosztizálták a betegséget. Az előző heti 55-tel szemben a héten összesen 29 influenzavírust (28 influenza A és egy influenza B) azonosítottak. Az országosan regisztrált betegszám a járványos küszöb alá csökkent, így az országos influenzajárvány a 15. héten befejeződött – áll a Nemzeti Népegészségügyi Központ közleményében.

Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában