Elmélkedések

2022.04.02. 17:40

Böjte Csaba háromnapos lelkigyakorlatot tart Szentkúton

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója tart lelkigyakorlatot a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhelyen április 29-e, péntek és május 1-je, vasárnap között. Az elmélkedések a liturgikus téren lesznek hallhatók, így mindenki számára nyilvánosak.

G. K.

Nobel-békedíjra jelölték a ferences rendi szerzetest

Forrás: Hüvösi Csaba/NMH

Már lehet jelentkezni, és fogynak is a helyek a Budapestről Szentkútra tartó zarándokvonatra. Május 1-jén egy hat kocsiból álló vasparipa indul a Keleti pályaudvarról nemzeti kegyhelyünkre, Böjte Csaba lelki vezetésével – mondta el hírportálunknak Orosz Lóránt. 

A nemzeti kegyhely igazgatója hozzátette: a ferences szerzetes útközben elmélkedést tart a kihangosított szerelvényekben, valamint gyóntat és lelki beszélgetéseket vezet a csendes fülkében. A reggel hat órakor induló Munkás Szent József Zarándokvonatra keresztelt különjárat Gödöllő, Aszód és Hatvan érintésével Bátonyterenyére viszi a zarándokokat. A menet onnan gyalogosan vagy igény szerint busszal indul a nemzeti kegyhelyre, amely hét kilométerre található a vasútállomástól.  Szentkúton a 11 órakor kezdődő ünnepi szentmisét Böjte Csaba atya tartja. – A zarándokok a szabad program keretében egyénileg bejárhatják a kegyhely látnivalóit, többek között a remetebarlangokat vagy a Szent László-forrást. Ehhez érdemes már otthon letölteni az ingyenes „Szentkút” tárlatvezető applikációt. A hazaúton folytatódnak majd a közös imák, éneklések és elmélkedések. Jelentkezni a www.missziotours.hu weboldalon tudnak az érdeklődők – emelte ki Orosz Lóránt. 


Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere közösségi oldalán jelentette be nemrég, hogy Nobel-békedíjra jelölte Böjte Csabát. 

– A ferences szerzetes az elmúlt évtizedekben ideológiákon és politikai érdekeken is túlmutató gyermekmentő programot hozott létre. Az általa alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány 26 bentlakásos intézményben több mint 2500 gyermekről gondoskodik. Munkájának gyümölcse nemcsak ideológiai síkon, de számszerűsítve is tetten érhető – méltatta a szerzetest Kásler Miklós.

Időközben már az is kiderült, hogy Böjte Csaba Nobel-békedíjra történő jelölését elfogadták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában