Választás

2022.04.21. 12:23

Átvették megbízóleveleiket a nógrádi képviselők

Mind a négy Nógrád megyei országgyűlési képviselő – két egyéni és két listás – átvette megbízólevelét a napokban. A Facebookon köszönték meg a választók bizalmát.

Nool

Mint arról tegnap beszámoltunk, átvették megbízóleveleiket az április 3-ai választáson országos listáról bejutott képviselők szerdán a Parlamentben. Az egyéni győztesek eközben a választókerületi központokban tehették meg ugyanezt. A Nógrád megyei honatyák saját közösségi felületeiken számoltak be arról, hogy megkapták a mandátumszerzést igazoló okiratokat.

Becsó Zsolt (Fidesz-KDNP) a nógrádi 1-es számú választókerületben 53,85 százalékkal győzött. Kedden a salgótarjáni városházán vette át megbízólevelét. „A kitüntető bizalmat köszönöm! Csak előre Kelet-Nógrád!” – kommentálta az egyéni képviselő, aki az előző ciklusban országos listáról jutott be az országgyűlésbe, ahol Kelet-Nógrád fejlődéséért dolgozott.

Balla Mihály (Fidesz-KDNP) a megye 2-es számú választókerületében a szavazatok 60,08 százalékát begyűjtve nyert. Szerdán adott hírt arról, hogy a balassagyarmati városházán megkapta a megbízólevelét, melyért ő is a Facebookon mondott köszönetet a támogatóinak. „Köszönöm a bizalmat! A következő négy évben is azon leszek, hogy rászolgáljak” – fogalmazott a nyugat-nógrádi politikus, aki szintén a sokadik képviselői ciklusát kezdi meg heteken belül.

A salgótarjáni Berki Sándor, a Párbeszéd Nógrád megyei alapszervezetének elnöke, etnikai és kisebbségi referens az ellenzéki összefogás országos listájáról jutott be. „Most különösen nagy feladata és felelőssége van minden ellenzéki képviselőnek, viszont számomra még az ellenzékiek közt is kitüntetett feladatom van, hogy képviseljem a sajátjaimat: a vidékieket, a munkásokat, a romákat. Természetesen fontos még számomra szűkebb hazám, Nógrád, az ő hangjuk is kívánok lenni” – írta a képviselő a közösségi oldalán.

A Mi Hazánk Mozgalom listájáról jutott be Dócs Dávid. Cserháthaláp polgármestere, a párt alelnöke úgy fogalmazott, a megbízólevél átvételekor tudatosult benne, hogy „olyan emberek mellett fogunk dolgozni, akiket eddig csak a tv-ben láttunk, hogy a legmagasabb szinten képviselhetem hazám, nemzetem, a magyar embereket, szeretett szülőföldem”. Hozzátette: a palócokra jellemző kitartással és eltökéltséggel végzi majd képviselői munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában