Tisztaság

2022.02.14. 13:51

Ürülékgyűjtővel segítik a felelős kutyatartókat Balassagyarmaton

A város különböző pontjain immár figyelemfelkeltő táblák jelzik a kutyasétáltatóknak, hogy tegyenek környezetünk tisztaságáért. A gyűjtőedényekbe elhelyezhető a kedvencek által hátrahagyott piszok.

Lászlók Judit

Figyelemfelkeltő táblával szerelték fel a kukákat, hogy könnyebben észrevehetők legyenek a gazdák számár

Forrás: NMH | Fotó: Ladóczki Balázs

Fotó: Ladoczki Balazs

A városban huszonegy kutyaürülék-gyűjtőedényt helyeztek ki a napokban. Dénes Andrea, a Palócország Fővárosáért 99 Közalapítvány kuratóriumi tagja elmondta, hogy ebből tizennyolcat a környezetvédelmi, városszépítő programjának keretében vásárolt meg a Palócország Fővárosáért 99 Közalapítvány. Ezt a mennyiséget további három darabbal egészítette ki a helyi Gazdasági és Műszaki Ellátó Szervezet (Gamesz). 

Az edények könnyen felismerhetők, mivel az önkormányzat által beszerzett figyelemfelkeltő táblával láttuk el őket. Ezeken kérjük a kutyák gazdáit a kutyapiszok összegyűjtésére. A gyűjtőedények higiéniai okokból fedelesek, valamint a tartóoszlop gyűjtőzsákot is rejt – mondta Dénes Andrea. Hozzátette: – A tapasztalatok és a jelzések alapján tudjuk, hogy megnövekedett a lakótelepeken tartott kutyusok száma, amelyeket a gazdik a környező utcákban és a zöldterületeken sétáltatnak. Sokan közülük eddig is összeszedték a kutyapiszkot, de sajnos még mindig vannak olyanok, akik ezt nem teszik meg. Az otthagyott aknák pedig sok bosszúságot okoznak a járókelőknek, a zöldterületet használóknak, valamint a Gamesz takarító és parkfenntartó munkatársainak is megnehezítik a munkáját. Az edények kihelyezésével reméljük, hogy minden gazdi számára meghozzuk a kedvet , hogy ő is tegyen a tisztább, szebb lakókörnyezetünkért. 

A kuratóriumi tag kifejtette, hogy a Palóc ligetbe négy, míg a Móricz Zsigmond lakótelepre, a Dózsa út és Dózsa játszó mellé, valamint a Madách ligetbe területenként három gyűjtőedényt telepítettek. Ezenfelül egy-egy darab került még a Doktor utcákba, a Szontagh úti játszótérre, az Arany-Jókai zöldterületre, a Rákóczi út és az Achim út sarkára, a Csillagház környékére, a Rákóczi út és Hunyadi út sarkára, a Hősök terére, valamint a Kecske ligetbe. A hulladékgyűjtőket a Gamesz Településtisztasági csoport munkatársai napi rendszerességgel ürítik. A kukák kihelyezésével egy időben a Gamesz munkatársai minden játszótérre új táblákat raktak ki, amely felhívja a figyelmet arra, hogy a játszóterekre kutyát bevinni tilos. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában