felelőtlen kutyatartók

2021.03.15. 18:01

Valami bűzlik a városban: kutyapiszok borzolja a kedélyeket Gyarmaton

Nem győzik kerülgetni a járókelők a kutyaürüléket az egyik balassagyarmati lakótelep környékén. Ott hever a fűben, a járdán és játszótéren is, számos bosszúságot okozva ezzel másoknak. A helyiek szerint az állapot tarthatatlan.

K. K.

Fotó: Shutterstock

Tűrhetetlen állapotokra hívják fel a figyelmet a balassagyarmatiak az egyik legnagyobb közösségi oldalon, miszerint a Móricz Zsigmond lakótelep környékén az állattartóknak eszük ágába sincs összeszedni a kutyapiszkot kedvencük után.

Több lakó aggodalmát fejezte ki a kommentárok között, hiszen nemcsak a lakótelep látképet rontja, a kisgyermekre is fertőzésveszélyes. A helyieket elszomorítja a helyzet, megoldást keresnek a problémára.

– Sajnos egyre rosszabb a helyzet és dühítő, hogy a négy éves lányom nem mehet ki a játszótérre, anélkül, hogy ne lépjen bele a kutyagumiba, de a járdán is állandóan kerülgetni kell mert egymást érik a kupacok – panaszolta portálunknak balassagyarmati olvasónk.

Hozzátette: hiába van a környéken több kuka is kitéve, mindössze pár olyan kutyatartóról tud, aki összeszedi kedvence után az ürüléket.

Így fest a szomorú helyzet...
Fotó: Beküldött fotó

A kommentárok szerint, nemcsak a Móricz Zsigmond lakótelepen, hanem a város több pontján is előfordul hasonló helyzet. Megkerestük a kérdésben az önkormányzatot is, ahová már több lakossági bejelentés is érkezett az ügyben.

– A probléma jól ismert hivatalunk előtt. Az utóbbi időszakban több lakossági jelzés érkezett, miszerint Balassagyarmat Móricz Zsigmond lakótelepen ( Nógrádi lakótelep) a kutyáikat sétáltató ebtulajdonosok sajnos nem takarítják el az állat által okozott szennyeződést – mondta Orosz Kornél, az önkormányzat hatósági környezet- és természetvédelmi ügyintézője.

– A közterület-felügyelőink naponta többször ellenőrzik az érintett lakótelepet, és ha szabálysértést észlelnek akkor intézkedést kezdeményeznek. Fontos azonban leszögezni, hogy minden kutyatartó mellé sajnos nem tudunk a nap 24 órájában közterület- felügyelőt vagy rendőrt állítani, ezért roppant fontos lenne az ebtartók felelős viselkedése a szabályok betartásának vonatkozásában – fejtette ki Orosz Kornél

Hozzátette: azon személyeket, akiket a helyszínen a fenti szabályok megsértése miatt tetten érnek, azok ellen ötezertől ötvenezer forintig terjedő helyszíni bírság szabható ki. Szabálysértési eljárás esetén pedig akár százötvenezer forint pénzbüntetésre is számíthatnak a felelőtlen kutyatulajdonosok.

A probléma mielőbbi megoldása érdekében az önkormányzat figyelmeztető táblákat, valamint kutyapiszok gyűjtő edények helyez ki az érintett területekre.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában