Csökkentik a kockázatokat

2022.02.25. 11:29

Alkalmazkodnak a járványügyi intézkedésekhez a nógrádi szálláshelyek

Megyénkben a szállásfoglalások száma még nem érte el a koronavírus-járvány előtti szintet, de egyre inkább érezhető, hogy kezdenek visszatérni a vendégek a hotelekbe. A szállásadók különös figyelmet fordítanak a fertőtlenítésre, hogy ezzel is csökkentsék az esetleges fertőzések kockázatát.

Fodor Orsolya

Mátraverebély-Szentkúton a Zarándokház a lelki békére vágyók körében népszerű. Az előírásokat minden téren betartják 

Forrás: Ladóczki Balázs/NMH

Fotó: Ladoczki Balazs

A koronavírus-járvány miatt még kevesebben utaznak és vesznek ki szobákat a turisztikai célpontok szálláshelyein, mint néhány évvel ezelőtt. A vendéglátóhelyek alkalmazkodtak a megváltozott helyzethez és az elvárásokhoz, ezért mindent megtesznek a biztonság érdekében, miközben a látogatók igényeit is kielégítik. 

A Medves Hotelbe noha nem a régi ütemben, de sorra érkeznek a látogatók

A salgótarjáni Medves Hotelbe sem tért még vissza arra a szintre a kihasználtság, ami a járvány előtt volt jellemző, de folyamatosan érkeznek látogatók tavaly nyár óta, amikor ismét megnyitotta kapuit a szálláshely.  A vendégeken érezhető, hogy tartanak a vírustól, és sokan még mindig inkább elhalasztják a megszokott utazásaikat azt remélve, hogy hamarosan véget ér a világjárvány. December óta minden hónapban érkeznek a látogatók, sokan közülük egy országos sakkverseny miatt jönnek el a vidékünkre – fejtette ki Dóczi Krisztián, a hotel üzemeltetője. 

Mint mondta, nagy hangsúlyt fektetnek a fertőtlenítésre. Naponta többször takarítanak, és kiemelt figyelmet fordítanak például a kilincsekre és a korlátokra, amikhez gyakran érnek hozzá az emberek. A személyzet maszkot visel munka közben, és az összes alkalmazott felvette a biztonságot jelentő védőoltást.  Folyamatosan zajlanak a felújítások – 2010 óta – az 51 szobás szállodában, hogy megfeleljen a vendégek igényeinek. Ha minden a tervek szerint halad, akkor a nyári előadóból egy magániskolát szeretnénk néhány hónapon belül kialakítani – árulta el Dóczi Krisztián. 

A Szentkúton található Zarándokház rendre megtelik vendégekkel

A nemzeti kegyhelyen, Mátraverebély-Szentkúton található a Zarándokház. Hétvégéken rendre megtelik, a szezonon kívüli időszakban is. Nem érződik a járvány hatása a szállás forgalmán és a kegyhely látogatottságán. Hétköznapokon is van vendég, elmondható, hogy akkor 25 százalék közötti a kihasználtság – mondta Dancsok Regina helyi sajtófőnök. 

Hozzátette: a jogszabályoknak megfelelően járnak el, több helyre kézfertőtlenítőket helyzetek ki, és a szobákat is rendszeresen, nagy alapossággal takarítják. A maszkhasználatot kérik minden látogatótól, a szentmiséken is viselni kell a védőeszközt. Ugyanez a szabály vonatkozik a zárt körű rendezvényekre is.  Sok lelkigyakorlatot tartanak nálunk mostanság, szinte minden hétvégén vannak ilyen programok. Mivel ez is zárt térben történik, szintén kötelező felvenni a maszkot a biztonság érdekében. Vannak olyan vezetői a lelkigyakorlatoknak, akik a védettségi igazolványt is kérik az érdeklődőktől, ezzel is csökkentve az esetleges fertőzések kockázatát – mondta Dancsok Regina. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában