Elismerés

2022.01.17. 06:55

Első alkalommal díjazták a közösségért végzett munkát Nógrádsipeken

Nógrádsipek helyi képviselő-testülete megalkotta a Nógrádsipek Közösségéért díjat, amelyet első alkalommal négy személy vehetett át a lakosságot segítő tevékenységéért. A díjazottak: Vizi Bernadett, Hravencz Ildikó, Doman Gábor és ifj. Vizi Zoltán.

Szenográdi Ferenc

Vizi Bernadett tanárnőként segítette a spontán kialakuló, helyi közösségeket erősítő kezdeményezéseket

Forrás: Szenográdi Ferenc/NMH

Fotó: Szenográdi Ferenc/NMH

Az elismert személyek munkájáról Vizi Bernadett tanárnő nyilatkozott hírportálunknak, aki elmondta, hogy a járványhelyzet idején másfél éven át próbálták tartani a lelket a helyi lakosságban, s érdekes programokat szerveztek számukra az interneten keresztül. 

Karácsony előtt 24 helyi lakost kértek fel, hogy mondjanak el egy-egy mesét, amelyek 24-én este kerültek fel az internetre, emellett betlehemes játékkal is kedveskedtek az ünnepek idején az embereknek. Farsangkor 40 napon át helytörténeti vetélkedősorozatra hívták a lakosságot, a feladatokat pedig úgy állították össze, hogy azok minden korosztályt érintsenek. A legjobbakat a Nógrádsipeki Fiatalok Egyesülete jóvoltából díjazták, de mindenki kapott egy-egy oklevelet. 

Húsvét idején levélben felkérték Nógrádsipek egykori lelkipásztorait, akik örömmel osztották meg húsvéti gondolataikat az interneten keresztül a helyi lakossággal. A négy díjazott jóvoltából a falunap sem maradt el. Igaz, csak online formában, de sort kerítettek rá. A négytagú csoport a régi falunapok felvételeiből összeállítást készített, s azt tették fel az internetre. Szabadulószoba játékba is bevonták a lakosságot, amelyhez az önkormányzat biztosította a díjakat. 

– Részünkről nem volt tudatos a vállalás, spontán jött. Örülünk, hogy a járványhelyzet idején, ha csak online formában is, de sikerült közel hozni egymáshoz az embereket, s jó hangulatú kikapcsolódást szerezni számukra. Ez erősítette a közösségi szellemet. A munkánk elismerése meglepett, de jó érzéssel tapasztaltuk, hogy az önkormányzat elismerte mindazt, amit tettünk – mondta Vizi Bernadett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában