Felújítás

2022.01.10. 11:18

Életveszélyessé vált a garábi templom

Az elmúlt esztendőben a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. két pályázatán is sikeresen szerepelt az egyházközség. Egy máriagyűdi zarándoklat megszervezésére 400 ezer forintot fordíthattak.

G. E.

Forrás: NMH Archív

Fotó: Picasa

A helyieknek ezzel lehetőséget biztosítottak arra, hogy ne csak a megyénkben található nemzeti kegyhelyhez vagy búcsújáró helyekhez látogathassanak el, hanem az ország távolabbi pontjára is eljuthassanak. 

– Szintén az alapkezelő kiírásán nyertünk tavaly 15 millió forintot a garábi templom külső felújítására – tájékoztatott Bokros Levente helyi plébániai kormányzó, aki azt is kifejtette: – Az előkészítő felmérés során azonban statikai elemzést végeztek a szakemberek. Ezek alapján kiderült, hogy a dombtetőre épült templom a föld mozgása miatt megrepedt, így életveszélyes állapotban van. 

Mint mondta, az elnyert 15 millió forint így nem elegendő a probléma megoldására, arra további pályázati forrásokat keresnek. Az atya arra is kitért, hogy jelenleg is elbírálásra vár egy támogatási kérelmük, amit szintén az alapkezelőhöz nyújtottak be. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában