Klímatudatosság

2021.12.28. 07:00

Hód Huncutkával tanultak a környezetvédelemről a Balassagyarmati térség óvodásai

Balassagyarmat, valamint Ipolyszög és Patvarc önkormányzatainak konzorciuma gondozásában zajló Balassagyarmati térségi klímastratégia kidolgozása című projekt részeként mintegy százötven óvodás vett részt az elmúlt hetekben a Hód Huncutka kalandjai című klímavédelmi foglalkozásokon, ahol a kisgyermekek kreatív és játékos formában ismerhették meg a környezetvédelem fontosságát.

Lászlók Judit

A filmnézés után játékos tudásfelmérőt is kitöltöttek a gyerekek

Forrás: MW

Fotó: RETI DORA

– A járványügyi szabályok szigorú betartása mellett került megrendezésre a térség hét önkormányzati óvodájában a klímatudatosságot erősítő program, melynek során az óvodások megismerhették Hód Huncutka kalandjait, ennek keretében környezetünk védelmének fontosságát – mondta Schwanzer Mónika. A pályázati referens hozzátette: – A gyermekek mesefilm segítségével tanulhattak arról, hogy miért rossz a légszennyezés, hogyan hat a klímaváltozás a vadon élő állatokra és a természeti környezetre, illetve hogyan gyűjtsék szelektíven a hulladékokat. A filmnézés után játékos tudásfelmérőt is kitöltöttek, valamint újrahasznosított anyagokból barkácsolhattak különböző játékokat. 


Dr. Forgó Gábor, a projekt szemléletformáló rendezvényeiért felelős vállalkozás vezetője elmondta, hogy már a legkisebbeket is sikerült bevonni a klímatudatos szemléletformálásba. 
– Az érzékenyítést nem lehet elég korán elkezdeni, így segítve a felelősen gondolkodó következő generáció nevelését. A részt vevő óvodák visszajelzése szerint a gyermekek örömmel vettek részt a foglalkozásokon, az óvodapedagógusok pedig a jövőben szakmai programjaikba is beépítik a klímavédelem témakörét – hangsúlyozta az ügyvezető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában