Jótékonyság

2021.12.16. 11:52

A kis betegek gyógyulását segítik a Salgótarjáni Strandépítők

Több zsák plüssállatot adományoztak a Salgótarjáni Strandépítők KC tagjai a salgótarjáni Szent Lázár Kórház gyermekosztályának.

Angyal Eszter

Forrás: Beküldött fotó

Korábban is volt már hasonló jellegű kezdeményezése a Strandépítőknek, akkor csak ruhaadományt gyűjtöttek, de idén elhatározták, hogy a kis betegeknek is szeretnének segíteni, ezért november 30-án gyűjtést hirdettek, amire már ruhán kívül plüssjátékokat is vártak.

Katona György, a Salgótarjáni Strandépítők KC férfi szakosztályának vezetője a Nool érdeklődésére elmondta, hogy idén is rengeteg, több zsáknyi ruha gyűlt össze, melyekkel a környékbéli hajléktalanszállókat látják el.

- Plüssállatokat idén először gyűjtöttünk és legnagyobb meglepetésünkre azokból is rengeteget elhoztak a december 5-i meccsünkre szurkolóink, amiért nagyon hálásak vagyunk nekik. Aznap férfi felnőtt csapatunk a Ceglédi Kézilabda Klub SE csapatával játszott hazai pályán Salgótarjánban, szurkolóink pedig a meccs kezdete előtt bedobálták a plüssöket a nézőtérről a pályára. Igazi plüsszápor volt, fantasztikus élmény volt látni, hogy ennyien segítettek. Játékosaink az ellenfél csapatával közösen gyűjtötték össze a pályáról a játékokat, összesen hat nagy zsákot töltöttünk meg. Ezeket mind a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház gyermekosztályához juttattuk el a közelmúltban Rácz Viktorral, az egyesület elnökével - mondta el érdeklődésünkre Katona György.

A szakosztályvezető hozzátette, hogy természetesen ezeket a játékokat a kórházban sterilizálni fogják, mielőtt a kis betegekhez kerülnének. 

- A gyermekek általában ragaszkodnak a játékaikhoz. A kórházban kapott plüssök is biztosan a szívükhöz fognak nőni, épp ezért haza is vihetik majd magukkal azokat. Bízunk abban, hogy ezzel egy kicsit hozzá tudunk járulni a gyerekek gyógyulásának nehéz időszakához - tette hozzá a Salgótarjáni Strandépítők KC férfi szakosztályának vezetője.

Elmondta azt is, hogy szeretnének ezzel hagyományt teremteni és a jövőben is segíteni lehetőségeikhez mérten. 

- Olyan sok segítséget kap klubunk a szurkolóinktól és támogatóinktól, valamint a helyi önkormányzattól, hogy szeretnénk ebből a sok jóból egy kicsit mi is visszaadni. Ezért is gondoltuk úgy, hogy teszünk valami jót, és mind a gyerekeket, mind a nehéz sorsúakat támogatjuk valamilyen formában. A gyerekeknek a plüssök, a nehéz sorsúaknak a ruhák gyűltek össze szép számban, hasonló jellegű felajánlásokat továbbra is szívesen fogadunk, illetve már gondolkodunk azon, hogy mi lehetne a következő dolog, amivel még tudnánk segíteni - zárta gondolatait Katona György.

A Salgótarjáni Strandépítők felnőtt férfi csapata ma játssza az idény utolsó meccsét Szegeden. Jelenleg holtversenyben a harmadik helyen állnak az országos tabellán, előttük egy olyan csapat van, aki már lejátszotta idei utolsó meccsét, így ha ma sikerül pontot szerezniük, akkor a második helyen tudnak zárni az országos tabellán. 

A csütörtök este 7-kor kezdődő szegedi meccsen tehát eldől, hogy a Strandépítők a második vagy harmadik helyen zárják-e az évet az NB I/B keleti csoport alapszakaszában. A fiúk harcolnak a felsőházba jutásért.

Katona György szakosztályvezető hírportálunknak azt is elárulta, hogy a mai meccs után egy rövid pihenés vár a csapatokra, januárban azonban kezdik is az alapozást, hisz februárban már indulnak is a tavaszi szezon mérkőzései.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában